Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.07.2012.

15:23

Jovanović: Volim Robijev sistem

Najveći problem Crvene zvezde prethodnih godina – srce odbrane – pokušaće u novoj sezoni da zatvori crnogorski reprezentativac Milan Jovanović.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rođeni Čačanin stigao je na Roglu na polovini prve faze priprema za novu sezonu i sada se trudi da što pre dostigne nove saigrače.

Jovanović (28) potpisao je dvogodišnji ugovor, a stigao je kao slobodni igrač, jer je prethodno raskinuo ugovor sa Spartakom iz Naljčika. Gostujući u emisiji našeg radija „Sa terena“ on je rekao da je vrlo zadovoljan što se našao u Zvezdi.

Zvezda je veliki izazov za mene. Ne opterećujem se time da li ću odmah ući u prvi tim, to je odluka trenera, za mene je najvažnije da se što pre pripremim, jer sam počeo dve nedelje posle saigrača“, rekao Jovanović za B92. Iskusni fudbaler iza sebe ima nekoliko sezona u rumunskoj i ruskoj ligi.

Vrlo sam zadovoljan onim što sam video na Rogli. Igra koju forsira Robert Prosinečki je nešto sasvim drugačije od onoga što sam do sada viđeo u našem fudbalu, vidim da se kockice još slažu, ali kada se uigramo, mislim da ćemo biti odličan tim“, kaže Jovanović.

Poziv u crnogorsku reprezentaciju Jovanović je dobio zahvaljujući majci, koja je rođena u toj tadašnjoj jugoslovenskoj republici. Od tada je odigrao 30 mečeva za „crvene“.

Kada su formirali reprezentaciju pozvali su me i moram da priznam da sam oberučke prihvatio poziv. Mislim da smo igrali dobro prethodnih godina, da smo pokazali da se ne bojimo nikoga, protiv Engleske smo se vratili od 0:2 do 2:2 i izborili se za baraž. Meni će zauvek u sećanju ostati Vembli, tamo mi je najpre sudija oprostio penal koji sam realno načinio, a zatim samo pogodio prečku“.

Priliku da ponovo zaigra na londonskom hramu fudbala imaće sledeće jeseni, jer Crna Gora ponovo igra u grupi sa Engleskom.

Kompletan razgovor sa Milanom Jovanovićem možete da slušate na B92 FM. sportsku emisiju „Sa terena“ možete pratiti svakog radnog dana između 14.30 i 15 časova na Radiju B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve