Nova vest
Fudbal

Petak, 29.06.2012.

14:27

Mikić: Rezultat sad u drugom planu

Fudbaleri Crvene zvezde završili su prvu nedelju prve faze priprema za novu sezonu na Rogli.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvezda iza sebe ima dve utakmice bez datog gola, a pred njom je meč sa ekipom Krškog, koji se igra u subotu.

Posle debakla od Olimpije (0:3) u timu niko nije bio posebno nezadovoljan, a trener Robert Prosinečki izjavio je da u ovoj fazi priprema potpuni prioritet ima trčanje, a ne igra na rezultat.

Sa tim se slaže i kapiten Nikola Mikić.

“U ovom delu prprema je najbitnije da svi igrači daju svoj maksimum na treninzima. Cilj svih nas je da se što bolje spremimo,tako da smo posvećeni treninzima i okrenuti ka tome da se što bolje spremimo za početak sezone i kvalifikacije za Ligu Evrope. U duelu sa Olimpijom nismo bili sveži kao oni, bile su nam teške noge, kasnili smo u duele, ali sam u jedno siguran – dali smo svoj trenutni maksimum, ali u ovom delu priprema to nije bilo dovoljno”, rekao je Mikić, koji se protiv Ljubljančana prinudno našao na poziciji štopera i nije se snašao najbolje.

“Klub nam je obezbedio fenomenalne uslove za trening. Teren je odličan, imamo teretanu, odlične trim staze za trčanje”.

Pre odlaska u Sloveniju Mikić je jedan od igrača koji su pominjani u vezi sa odlaskom u inostranstvo.

“Što se tice mog odlaska, ja sam pričao sa ljudima iz kluba, sve je na njima. Ne znam da li je stigla ponuda ili ne, ja radim maksimalno i spremam se normalno za početak sezone”, zaključio je Mikić.

Filip Kasalica bio je starter u napadu na obe pripremne utakmice, i u Domžalama i na Stožicama.

„Noge jesu teške i rezultat nije toliko bitan na pripremama , ali mislim da nismo sebi smeli da dozvolimo da izgubimo tim rezultatom. Ali šta da se radi, imamo sutra popravni i drugog protiv još jedne slovenačke ekipe. i nadam se da ćemo popraviti utisak”.

Na treningu prednjače Luka Milivojević i Nikola Maksimović, a Kasalica kaže da je ekipa potpuno fokusirana.

“Za atmosferu u ekipi su zaduženi Luka Milivojević i Nikola Maksimović, danas su se nešto raspravljali, možda nisu dobro odradili trening. Sigurno da je teško, ali smo tu sa ciljem da se što bolje spremimo za početak sezone, kvalifikacije za Ligu Evrope”.

Pripreme su teške za fudbalere crveno-belih.

“Umoran sam kao i moji saigrači. Treninzi su veoma naporni, danas pre podne smo imali trčanje po šumi, a popodne imamo trening sa loptom. Ponavljam jako je teško, ali svi radimo na tome da se što bolje pripremimo za početak sezone i kvalifikacije za LE”, zaključio je Kasalica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve