Nova vest
Fudbal

Petak, 29.06.2012.

13:32

Marić: Cilj plasman na SP

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije na predstojeće Evropsko prvenstvo u Estoniji ide sa ciljem da obezbedi plasman na svetski šampionat.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Reprezentacija Srbije do 19 godina igraće u Grupi B sa Francuskom, Engleskom i Hrvatskom.

Plasman na Prvenstvo sveta za igrače do 20 godina, koje će se održati 2013. godine u Turskoj, obezbediće prvih šest od ukupno osam reprezentacija na Evropskom prvenstvu.

"Pripremamo se sa željom da odemo na turnir što spremniji i ostvarimo jednu pobedu. Po našim procenama to bi bilo dovoljno za plasman na Svetsko prvenstvo. Naravno, tu neće biti kraj našim ambicijama", rekao je selektor Zoran Marić novinarima u Beogradu.

Turnir u Estoniji odrazaće se od 3. do 15. jula, a selektor Marić u završnim pripremama naišao je na problem zbog odsustva dvojice važnih igrača: Lazara Markovića i Nikole Aksentijevića.

Prema pisanju srpskih medija, Partizan nije želeo da ih pusti da se priključe reprezentaciji, jer bi u tom slučaju propustili završne pripreme za novu sezonu, a potom je iz Fudbalskog saveza Srbije saopšteno da su njih dvojica povređeni.

"Razočarani smo zbog povreda nekih igrača, ali to je iza nas i ne umanjuje naše ciljeve. Imao sam informaciju da će oni, ipak, moći da igraju, posebno Aksentijević, ali posle mi je rečeno da na njih ne mogu da računam. Tako je kako je... Imam svoje mišljenje, ali nije vreme da sada pričamo o tome", kazao je Marić.

Kapiten omladinske reprezentacije Srbije Srđan Mijailović ocenio je da u Grupi B nema favorita.

"Čeka nas teška grupa, ali ako budemo igrali na nivou iz kvalifikacija mislim da možemo do polufinala", dodao je fudbaler Crvene zvezde.

U polufinale turnira plasiraće se dve prvoplasirane ekipe iz grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve