Nova vest
Fudbal

Petak, 29.06.2012.

12:46

Žiru: Mogu u tandemu sa RVP

Novi fudbaler Arsenala Olivije Žiru rekao je da nije došao u taj engleski klub da bi zamenio Robina Van Persija, već da bi igrao sa njim u tandemu.

Izvor:

Autor:

Default images

"Nisam došao u Arsenal kao zamena za Van Persija. Bilo bi glupo da na taj način razmišljam o tome. On je imao sjajnu sezonu, postigao je 30 golova i svi imaju potpuno poverenje u njega. Holanđanin šutira levom nogom, kao i ja, ali sam ubeđen da možemo zajedno da igramo", rekao je Žiru za časopis Frans fudbal.

Ovaj 25-godišnji francuski napadač je istakao da je kao dečak sanjao da igra u engleskoj Premijer ligi i da je za njega neverovatno što je u mesec dana osvojio titulu prvaka svoje države sa Monpeljeom, igrao na Evropskom prvenstvu i prešao u Arsenal.

"Neverovatan je osećaj jer sam u svega par meseci postao šampion Francuske, igrao za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu i prešao u
Arsenal. Kada sam bio dečak sanjao sam da igram u Premijer ligi, moje srce je uvek želelo Arsenal. (Tjeri) Anri, (Patrik) Vijera i (Rober) Pires su ovde ostavili pravi dodir Francuske
", kazao je Žiru.

Žiru je prošle sezone podelio sa fudbalerom Pari Sen Žermena Neneom nagradu za najboljeg strelca prvenstva Francuske, pošto je postigao 21 gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve