Milojević preuzima BSK

Potpredsednik BSK Borče Dragomir Vasić rekao je da će novi trener tog superligaša najverovatnije postati Goran Milojević.

Izvor: B92, Beta Srbija
Podeli

"Razgovarali smo sa nekoliko trenera, među kojima su Ljubinko Drulović, Žarko Đurović i Nebojša Vučićević, ali najbliži da preuzme ekipu je Goran Milojević. On je najozbiljniji kandidat jer je spreman da snosi rizik uspeha, nije iz priče da samo naplati novac pa šta bude. Čekamo da dođe iz Španije, gde živi, ali je 90 odsto stvari sa njim već dogovoreno i ostale su samo sitnice", rekao je Vasić.

Milojević je igračku karijeru počeo u Zvezdi, odakle je prešao u Partizan, a u inostranstvu je nastupao za francuski Brest, špansku Majorku, Meridu, Viljareal i Seltu, kao i za meksičku ekipu Klub Amerika.

Ovaj 47-godišnjak je u Srbiji trenirao Železnik, Radnički iz Obrenovca i Smederevo, a radio je još u Španiji gde je vodio niželigaše Meridu i Atletiko Baleares, kao i u Slovačkoj gde je bio na klupi Košica i Ružomberoka.

Potpredsednik BSK-a je istakao da cilj kluba u predstojećoj sezoni ne treba da bude opstanak u Super ligi, već borba za što bolji plasman na tabeli.

"Ciljevi u narednoj sezoni će biti da se ne borimo za opstanak, već da budemo što bolje kotirani, ali to će zavisiti od prelaznog roka. Iako nas nisu napustili ključni igrači, moramo da dovedemo četiri-pet novih fudbalera", kazao je Vasić.

BSK je prošlu sezonu u Super ligi Srbije završio na 12. mestu sa 30 osvojenih bodova, a po njenom završetku trener Veličko Kaplanović je napustio klub i preuzeo Hajduk iz Kule.

Fudbal