Nova vest
Fudbal

Subota, 16.06.2012.

11:20

Krasić pomaže klincima sa Kosova

Srpski fudbaler Miloš Miloš Krasić pomogao je dečacima iz škole fudbala “Trepča” iz Kosovske Mitrovice da učestvuju na festivalu u Novom Sadu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Krasić je obezbedio finansijska sredstva potrebna za trodnevno učešće oko 30 dečaka iz te škole na Prvom međunarodnom fudbalskom festivalu “Vojvodina – Joma kup 2012”.

Reč je o dečacima rođenim 2000. i 2002. godine, a radi se o još jednom slučaju u kojem je Krasić pomogao grad u kojem se rodio i u kojem je načinio prve fudbalske korake.

Jedan od trenera škole fudbala “Trepča” iz Kosovske Mitrovice Nikola Radulović rekao je da rezultati koje postiže ta škola u poslednje vreme nisu prošli nezapaženo, zbog čega ga nije iznenadio poziv za učešće na tako velikom fudbalskom dogadjaju.

Dobili smo poziv, ali smo zbog teške finansijske situacije morali da se zahvalimo domaćinima i odbijemo poziv. Ipak, usledio je novi poziv u kojem nam je rečeno da je sve obaveze preuzeo Miloš Krasić a da mi samo treba da dodjemo i predstavimo se u najboljem svetlu”, rekao je Radulović.

Njegov kolega Dušan Drobac dodao je da su fudbaleri te škole u prethodnom periodu učestvovali na završnici Minimaksi lige regiona Zapadna Srbija, na turnirima u Vrnjačkoj Banji, Arilju i na Zlatiboru, ali i na medjunarodnom turniru u Austriji gde su se ravnopravno nosily sa ekipama iz prve lige u svom uzrastu. Drobac je podsetio da su mali fudbaleri iz Kosovske Mitrovice sa svih takmičenja donosili medalje i osvajali jedno od prva tri mesta.

Sigurni smo da bi naši rezultati bili znatno bolji da imamo uslove za rad. Nemamo stadion ni halu sportova pa sve treninge i utakmice igramo u balon sali, ili kao gosti na stadionima u Leposaviću ili Zubin Potoku”, rekao je Drobac.

Drobac je posebnu zahvalnost izrazio Krasiću koji je bez razmišljanja prihvatio da pomogne mladim ljudima i omogući im da jednog dana dostignu visine koje je svojim fudbalskim umećem i sam dostigao.

Na prvom medjunarodnom dečijem fudbalskom festivalu “Vojvodina – Joma kup 2012” učestvovaće ekipe iz devet evropskih zemalja. Utakmice će se igrati na terenima Fudbalskog centra “Vujadin Boškov” u Novom Sadu ovog vikenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve