Nova vest
Fudbal

Petak, 08.06.2012.

14:18

OFK nagradio svoje reprezentativce

OFK Beograd nagradio je svoje bivše igrače Branislava Ivanovića, Aleksandra Kolarova i Aleksandra Ignjovskog za uspehe koje su napravili u prošloj sezoni.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ivanović je sa Čelsijem osvojio Ligu šampiona, Kolarov je sa Mančester Sitijem postao prvak Engleske, dok je Ignjovski ove godine debitovao za seniorsku reprezentaciju Srbije.

Njima je član Skupštine kluba i nekadašnji predsednik Zvezdan Terzić uručio plakete sa grbom OFK Beograda i retro dresove sa njihovim prezimenima na leđima.

Svi smo ponosni na njihove uspehe i doživljavamo ih kao naše, jer smo svih godina od kada su otišli iz kluba bili uz njih i nikada nismo sumnjali. Ponosni smo što su ostali skromni kao što su i bili na početku karijera“, rekao je Terzić.

Terzić je istakao da pored Ivanovića, Kolarova i Ignjovskog u seniorskoj reprezentaciji Srbije igraju još tri bivši fudbalera kluba sa Karaburme Duško Tošić, Stefan Šćepović i Slobodan Rajković.

Nadamo se da će OFK Beograd ostati fabrika dobrih fudbalera“, dodao je Terzić.

Ivanović je rekao da mu je veliko zadovoljstvo i čast što je dobio priznanje.

Kao što se kaže najteže je uspeti i biti cenjen u svojoj sredini. Zato mi je posebno drago što sam dobio priznanje od kluba u kojem sam počeo karijeru. OFK je decenijama bio, i još je, odskočna daska za mlade fudbalere“, istakao je odbrambeni igrač Čelsija.

Kolarov je rekao da mu je drago što uvek sa zadovoljstvom može da dođe na Omladinski stadion.

Drago mi je što sam ponovo kod kuće, u klubu u kojem sam ostavio trag. Drago mi je, takođe, što uvek sa zadovoljstvom mogu da dođem u OFK Beograd i popričam sa ljudima iz kluba. Nadam se da će ovde nastaviti da se stvaraju perspektivni igrači“, rekao je defanzivac
Mančester Sitija.

Najmlađi od trojice nekadašnjih igrača OFK Beograda koji su u petak posetili klub, Aleksandar Ignjovski, istakao je da mu je čast što je među igračima kao što su Ivanović i Kolarov.

Ivanović je za OFK Beograd igrao od 2003. do 2006. godine, kada je prešao u Lokomotivu iz Moskve. Kolarov je član ’romantičara’ bio godinu i po dana, a 2007. je prešao u rimski Lacio, dok je Ignjovski klub napuštao u dva navrata. On je prvo 2009. godine bio pozajmljen Minhenu 1860, a potom je dve godine kasnije prodat Verderu iz Bremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve