Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.06.2012.

20:06

U19: Srbija dobila rivale na EP

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije igraće u B grupi prvenstva Evrope sa selekcijama Francuske, Engleske i Hrvatske, određeno je žrebom u Talinu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Učesnici A grupe su nacionalni timovi Španije, Portugalije, Grčke i domaćina Estonije.

Na šampionatu za fudbalere do 19 godina, koji će biti održan u Estoniji od 3. do 15. jula, plasman u polufinale će izboriti po dve najbolje ekipe iz grupa.

Tri prvoplasirane reprezentacije sa kontinentalnog prvenstva u Estoniji biće učesnici šampionata sveta za igrače do 20 godina, koji će biti održan 2013. u Turskoj.

Po obavljenom žrebu u Talinu, selektor srpske omladinske selekcije Zoran Marić ocenio je da su njegovi izabranici svrstani u tešku grupu.

"To je jasno svakom ko pogleda sastav grupe. Olakšanje osećam samo kad pomislim na tok žreba po kojem smo mogli da umesto Hrvatske za rivala dobijemo Španiju. To bi, onda, stvarno bila, kako se često kaže, 'grupa smrti'. Na ovakvim, turnirskim takmičenjima, sve je moguće, jednostavno nema lakih protivnika", rekao je Marić.

"Naši igrači imaće veliki motiv, sjajne protivnike i posebnu inspiraciju zbog činjenice da će imati mogućnost plasmana na svetsko prvenstvo za fudbalere do 20 godina. Ipak je mnogo važnije u kojem sastavu ćemo da idemo u Estoniju nego protiv koga ćemo tamo igrati", zaključio je Marić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve