Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.06.2012.

19:36

Kardif promenio boju za 100 mil. €

Uprava Kardif Sitija promenila je boju dresova iz tradicionalne plave u crvenu kao deo velike investicije u klub, a spekuliše se da će dobiti 100 miliona evra.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ekipa Kardifa je do sada bila poznata kao "Plave ptice" (Bluebirds), ali vlasnik iz Malezije veruje da nova boja ima veći investicioni potencijal.

Igrači će i dalje nositi plave dresove, ali na gostovanjima, a predstavljen je i novi grb gde je tradicionalnoj plavoj ptici dodat simbol Velsa zmaj.

Kardif je u promeni boje dresa vođen azijskim investitorima koji veruju da će nova boja klub više odrediti kao velški brend.

"Oni veruju da je potrebno napraviti neke radikalne, ali važne promene našeg brenda. Ključ strategije je da osiguramo da klub koji nisi ime prestonice Velsa projektuje nacionalni identitet koji bi doneo potencijalnu publiku iz inostranstva", navodi se u saopštenju kluba gde je dodatno objašnjen izbor nove boje.

"Crvena boja je prepoznatljiv sinonim velške kulture i nasleđa, a Kardif je ponosna prestonica naše države. Boja ima i jak duhovni značaj u Aziji, gde predstavlja napredak, snagu i dobru sreću".

Odluka o kojoj se priča od marta je podelila pristalice Kardifa koje su ponosne na tradiciju kluba. Njihovi protesti su uglavnom ingnorisani, a izvršni direktor kluba Alan Vitli veruje da je odluka ispravna.

"Znamo da je ovo istorijska i obavezavajuća stvar koja ide uporedo sa navijanjem za Kardif, ali u isto vreme moramo da budemo realni i spremni za napredak", rekao je Vitli.

Oglasio se i prvi čovek kluba, Čan Tien Gi.

"Usvajanje novog grba, koji čine ponosni simbol Velsa zmaj i legendarna plava ptica uz nove crvene dresova, ponosno će predstavljati Kardif kao prestonicu Velsa", istakao je Malezijac.

Vels već sezonama pokušava da se plasira u Premijer ligu, ove su ponovo stali u plej-ofu gde ih je sa 5:0 u dva meča deklasirao Vest Hem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve