Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.06.2012.

15:24

Vilmots selektor Belgije do 2014.

Fudbalski savez Belgije saopštio je da će dosadašnji vršilac dužnosti selektora Mark Vilmots predvoditi reprezentaciju i u kvalifikacijama za SP u Brazilu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Vilmots je bio privremeni selektor Belgije, nakon odlaska Žorža Lekensa, a čelnici saveza odlučili su da mu ponude nastavak saradnje do 2014.

Belgija će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu igrati u A grupi sa reprezentacijama Srbije, Hrvatske, Škotske, Makedonije i Velsa.

Vilmots je trenersku karijeru počeo 2003. godine u Šalkeu, za koji je prethodno u dva navrata igrao šest sezona.

Vodio je i Sint Treuden, pre nego što se okušao u politici, gde je stigao i do belgijskog senata.

Od 2009. je radio u reprezentaciji kao pomoćnik Dika Advokata. Ostao je u stručnom štabu i kada je godinu dana kasnije ekipu preuzeo Lekens.

Mark Vilmots, koji je kao igrač imao vrlo interesantan nadimak “Kampfschwein”, vrlo je omiljen širom Belgije, jer je jedan od retkih frankofonih sportista, koji tečno govore jezik flamanske većine.

Tokom karijere odigrao je za Belgiju 70 mečeva i postigao 29 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve