Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 31.05.2012.

23:57

Ronaldinjo traži 20 miliona od Fla

Brazilski fudbaler Ronaldinjo tužio je Flamengo zbog navodno neisplaćenih zarada i zakasnelih plata.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ronaldinjov advokat Žislen Nunješ rekla je da je sudija odobrio raskid ugovora između njege i kluba koji je fudbaler zahtevao.

Nunješ je dodala da Ronaldinjo od Flamenga potražuje 20 miliona dolara, koliko koliko mu klub duguje. Odluka o tužbi i zahtevu za raskid ugovora usledila je pošto je Ronaldinjo bio pod velikim pritiskom zbog loših igara.

Već se dugo govori o nezadovoljstvu Ronaldinja u Flamengu, a kap koja je prelila čašu bila je uvreda uprave kluba koja ga žestoko kritikovala nakon utakmice protiv Internasionala (3:3).

Ranije tokom dana pojavile su se glasine da je Flamengo suspendovao Ronaldinja, ali ispostavilo se da je brazilski fudbaler podneo prijavu protiv kluba, a presoda je donesena u njegovu korist.

Ronaldinjo tvrdi da mu Flamengo duguje preko 16 miliona evra za platu, te od bonus i marketinških prava.

Sud u Rio de Žaneiru je već doneo presudu u korist Ronaldinja kojom je bivši najbolji fudbaler sveta postao slobodan igrač. Brazilski fudbalski savez (CBF) će u sledećih nekoliko sati i službeno da objaviti ovu vest.

Potpredsednik Flamenga, Rafael de Piro, već je najavio da će uložiti žalbu na donesenu presudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve