Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 31.05.2012.

16:01

Kosovo ne može u FIFA i UEFA

Kosovski fudbalski savez neće biti primljen u članstvo UEFA i FIFA, a o prijateljskim mečevima razgovori će biti nastavljeni.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Toje epilog sastanka, koji su predstavnici FSS u Cirihu održali sa čelnicima evropske i svetske kuće fudbala.

Delegaciju FIFA predvodili su predsednik Jozef Blater i generalni sekretar Žerom Valk, dok su FSS predstavljali predsednik Karadžić, potpredsednik Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković.

"Još jednom smo naišli na odličan prijem i razumevanje predsednika FIFA Blatera, njegovih saradnika i svih ostalih učesnika skupa. Mogu da izrazim zadovoljstvo zbog te činjenice, kao i tokom samih razgovora", rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić posle sastanka.

On je zamolio medije za razumevanje, jer tokom održavanja sledećih sastanaka neće biti izjava za javnost po ovom pitanju, što predstavlja i jedan od zaključaka sa današnjeg skupa.

"Prisutni su razgovarali i o mogućnosti da se Kosovu omogući da igra prijateljske utakmice. Članovi delegacije FSS su u iscrpnom izveštaju obavestili nadležne o štetnim posledicama jedne takve odluke, kako po srpski fudbal tako i po ceo region", navodi se u saopštenju FSS.

FIFA je prvobitno na sastanku Izvršnog komiteta u Budimpešti odobrila Kosovu odigravanje prijateljskih utakmica, ali je kasnije suspendovala tu odluku.

Protiv dozvole Kosovu da igra mečeve bila je i UEFA, jer Kosovo nije član Ujedinjenih Nacija.

"Dogovoreno je da predstavnici FIFA, UEFA i FSS nastave sa razgovorima po ovom pitanju u periodu koji je ispred nas, s tim da je najavljeno očekivanje da će konsultacija biti dosta i da će ceo proces dugo trajati", dodaje FSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve