Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.05.2012.

15:45

Ljajić: Volim Srbiju, poštujem sebe

Uvek sam hteo da igram za Srbiju, ali mora da poštujem sebe. Popričali smo i to je to, prokomentarisao je Adem Ljajić izbacivanje iz reprezentacije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ljajić se vratio u Beograd pošto ga je selektor Siniša Mihajlović odstranio iz reprezentacije Srbije zbog nepoštovanja discipline.

Fudbaler Fiorentine pred utakmicu sa Španijom nije pevao nacionalnu himnu, na šta je bio obavezan ugovor koji je potpisao. Dan kasnije on je u razgovoru sa Mihajlovićem izjavio da je neće pevati ni ubuduće, saopštio je Fudbalski savez.

Po saopštenju FSS Ljajić je odluku opravdao ličnim razlozima, a Mihajlović ga je iz tima odstranio dok ne bude promenio stav.

"Meni je stvarno žao, još sam pod utiscima“, rekao je Ljajić na aerodromu, odmah po sletanju. „Ali, to je život, idemo dalje“.

Ljajić je izjavio da mu je žao što neće biti u nacionalnom timu.

"Žao mi je što se sve izdešavalo. Ja volim Srbiju, uvek sam želeo da igram za Srbiju, od svoje desete godine“.

Ljajić je zatim opisao kako se sve dogodilo.

"Desilo se to da nisam (pevao himnu), a selektor je tražio da svi pevaju. Ja poštujem sve, ali poštujem i sebe, ako ne poštujem, niko me neće respektovati“.

Na konstataciju novinara da su svi igrači pre utakmice potpisivali ugovor u kojem su se obavezali da će pevati himnu Ljajić je rekao:

"Pričali smo o tome, nismo pričali na vreme, pričali smo sada i to je to“.

Srbija nastavlja turneju u četvrtak, utakmicom sa Francuskom u Remsu u sredu, a 5. maja igra sa Švedskom u Stokholmu.

Mihajlovićev zahtev nije presedan, Loran Blan je po dolasku na mesto selektora Francuske zahtevao od reprezentativaca da pevaju "Marseljezu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

802 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve