Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.05.2012.

14:48

Lekić: Možemo protiv Španaca

Fudbalski reprezentativci Srbije očekuju da predstojeća turneja pokaže kakvi su trenutni potencijali našeg tima.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Srbija u narednih 12 dana igra mečeve sa tri učesnika Evropskog prvenstva – Španijom, Francuskom i Švedskom.

Biće to prvi dueli od kada je ekipu preuzeo novi selektor Siniša Mihajlović. Naš tim prve takmičarske mečeve ima na startu sledeće sezone, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014.

Napadač Osasune Dejan Lekić odlično poznaje selekciju zemlje u kojoj igra. On kaže da nema potrebe posebno analizirati selekciju Španije, ali i da Srbija ima kvalitet da se rivalu suprotstavi na adekvatan način.

"Bolje je da ne gubimo vreme i javno analiziramo španske fudbalere. Iako zbog obaveza u klubovima neće igrati šest-sedam standardnih reprezentativaca, 'furija' je rival za najveće poštovanje. Verujem, ipak, da imamo kvalitet da im se suprotstavimo na adekvatan način", ocenio je Lekić.

Zvezda Pari Sen Žermena Milan Biševac kaže da će predstojeće prijateljske utakmice pokazati gde se trenutno nalaze izabranici selektora Siniše Mihajlovića i šta im je potrebno da bi se našli u vrhu evropskog fudbala.

"Najbolje će nam pokazati gde smo u odnosu na njih i šta nam je potrebno da uradimo kako bismo ponovo bili deo njihovog društva", rekao je za sajt FSS Biševac posle prvog treninga u Sankt Galenu.

"Na ovoj turneji prisutan je veliki broj mladih igrača, a obaveza nas starijih je da im pomognemo da se adaptiraju, baš kao što su nama pomagali stariji kada smo debitovali za A tim", dodao je odbrambeni fudbaler Pari Sen Žermena.

Reprezentacija Srbije igraće u subotu u 18.00 u Sankt Galenu protiv aktuelnog evropskog i svetskog prvaka Španije, a potom 31. maja u Remsu protiv Francuske i 5. juna u Stokholmu protiv Švedske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve