Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.05.2012.

21:53

Nordšeland šampion Danske

Ekipa Nordšelanda osvojila je prvu titulu šampiona Danske u istoriji kluba pobedom u poslednjem kolu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Tim koji je u prethodne dve sezone osvajao Kup, ali mu najbolji plasman u ligi bio peto mesto, slavio je sa 3:0 protiv Horsensa.

Tako je glavni konkurent FC Kopenhagen uzaludno pobedio Silkeborg 2:1, jer je ostao dva boda iza Nordšelanda koji je pre samo četiri kola zaostao šest bodova. Nordšelen je u 33 kola ostvario 21 pobedu i osvojio 68 bodova.

Nordšeland je osnovan pre samo 21 godine kao Farum Boldklub koji ujedinio sa Stavnsholtom i 2003. dobio današnje ime. Ekipa igra na Farum parku kapaciteta 10.100 sedećih mesta, a titulom je obezbedio direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Drugoplasirani u Superligi FC Kopenhagen, kojem je okončana trogodišnja dominacija (osam titula od 2001. godine) igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona (počinje od treće runde, ne može da se ukrsti sa Partizanom), dok u kvalifikacije za Ligu Evrope idu Horsens (kao finalista kupa), Mitjiland i Orhus (na osnovu ligaškog plasmana).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve