Nova vest
Fudbal

Subota, 19.05.2012.

16:43

Del Pjerovo zbogom 'Staroj dami'

Fudbaleri Juventusa će u Rimu u finalu Kupa Italije igrati protiv Napolija, a taj meč ostaće upamćen kao oproštaj Alesandra del Pjera od dresa 'Stare dame'.

Izvor:

Autor:

Default images

Apsolutni ljubimac navijača crno-belih, popularni "Pinturikio", proveo je u Juventusu 19 godina.

Del Pjeru po završetku sezone ističe ugovor, uprava je krajem prošle godine najavila da mu neće ponuditi produžetak saradnje i očekuje se da će Del Pjero karijeru nastaviti u Engleskoj ili SAD.

Legendarni napadač je ove sezone učestvovao u osvajanju titule šampiona Italije, prve posle devet godina, a imaće sjajnu šansu da dodje do "duple krune".

Uprava Juventusa odlučila je da u Del Pjerovu čast svi igrači Stare dame sutra na dresovima nose nalepnicu na kojoj će pisati "Aleks, 19 godina, jedna ljubav". Del Pjero je rekorder Juventusa po broju odigranih utakmica (704), kao i po broju golova (290).

On je sa Juventusom osvojio šest titula prvaka Italije (ne računajući dve oduzete zbog afere Kalčopoli), jednu Ligu šampiona i jedan Kup Italije.

Pored toga, Del Pjero ima i po jedan evropski Superkup, Interkontinentalni i Intertoto kup. On je za Italiju odigrao 91 utakmica, dao 27 golova, a 2006. godine je sa "azurima" postao prvak sveta.

Njegova poslednja zvanična utakmica u dresu Juventusa, finale Kupa sa Napolijem igra se sutra od 21 sat na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve