Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.05.2012.

19:53

Slučajno dali, namerno primili gol

Na meču prve lige Norveške između Lilestrema i Brana videli smo fer-plej potez za primer.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Fudbaleri Lilestrema izbacili su loptu kako bi se ukazala pomoć njihovom povređenom saigraču, a Erik Mjelde je u pokušaju da im vrati loptu – postigao gol sa više od pola terena. Bran je tako nehotice poveo sa 4:2, ali su se njegovi igrači revanširali već u sledećem napadu pustivši protivničkog napadača Bjerna Bergmana da postigne gol odmah po izvođenju lopte sa centra.

Cela ekipa Brana pustila ga je da dođe do golmana Lečejevskog, koji je jedini pokušao da spreči gol, ali je Bergman ipak smanjio na 4:3, što je bio i konačni rezultat.



Naročito je fascinantna činjenica da je u pitanju bio veoma važan meč – Lilestrem nema pobedu u prvih osam mečeva, a Bran je sakupio samo sedam bodova iz osam kola, pa je već sada jasno da će se obe ekipe boriti za opstanak u ligi.

Evo još jednog fer-plej poteza iz bliže prošlosti, ovoga puta iz Italije.

Možete li da se setite još neke demonstracije fer-pleja na fudbalskim igralištima? Podelite je sa ostalima putem komentara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve