Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.05.2012.

21:59

Ispao Viljareal, rekord Reala!

Ekipa Viljareala, polufinalista Lige šampiona iz 2006. godine ispao je iz elitnog ranga španskog fudbala, Primere!

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Žuta podmornica" poražana je u ključnom meču od Atletiko Madrida 1:0 u poslednjem kolu, pa je Saragosa pobedom kod Hetafea 2:0 izborila opstanak.

Atletiko je pobedom obezbedio petu poziciju i mesto u Ligi Evrope gde će igrati i ekipa Levantea koja je sa 3:0 razbila ovosezonskog finalistu takmičenja Atletik Bilbao.

Viljareal je u Segundu poslao Radamel Falkao golom u 88. minutu meča, dok je Rajo Valjekano spasao Raul Tamudo u drugom minutu sudijske nadoknade.

Junaci Saragose koja je slavila u meču sa četiri crvena kartina bili su Aponjo i Postiga. Malaga je mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona obezbedila golom Rondona početkom drugog poluvremena. Levante je do Lige Evrope stigao golovima Gezala i Farinosa.

Real Madrid je titulu na Santjago Bernabeu proslavio sa ubedljivih 4:1 protiv Maljorke. "Kraljevski klub" je ujedno obrio i dva rekorda. Prvi je tim koji je u Primeri osvojio 100 bodova i prvi koji je ostvario 32 pobede! Real je ukupno postigao 117 golova!

Primera, 38. kolo:
Espanjol - Sevilja 1:1
Hetafe - Saragosa 0:2
Levante - Atletik Bilbao 3:0
Malaga - Sporting 1:0
Real Madrid - Maljorka 4:1
Rasing - Osasuna 2:3
Rajo Valjekano - Granada 1:0
Viljareal - Atletiko Madrid 0:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve