Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.05.2012.

18:39

Mančini: Luda sezona

Mančester Siti osvojio je prvu titulu Premijer lige, posle 44 godine tek treću šampiona Engleske u istoriji kluba, a verovatno je najsrećniji Roberto Mančini.

Izvor: A. K.

Autor:A. K.

Default images

Često osporavani Italijan uspeo je da prekine dominaciju gradskog rivala Mančester junajteda, i verovatno osigura mesto trenera "građana".

"Fudbal je neverovatna igra. Cela sezona je bila luda, kao i ovih poslednjih nekoliko minuta. Neverovatan je osećaj ostvariti ovakvu pobedu. Nikad nisam video ovakvu završnicu", rekao je Mаnčini posle neverovatne pobede.

Siti je gubio od Kvins Park Rendžersa 2:1 do 92. minuta, a onda su Edin Džeko i Serhio Aguero u poslednjih 120 sekundi doneli čudesan preokret i titulu.

"Nismo zaslužili da izgubimo, imali smo mnogo šansi. Zaslužili smo ovu titulu, osvojili smo je posle 44 godine i posvećujem je navijačima. Oni su ovo zaslužili. Ovaj osećaj je neverovatan", istakao je Mančini.

Mančini je bio šampion Italije sa Interom, osvajao je Skudeto i kao igrač, uspeh mu nije stran, ali ovakav kraj sezone nije ni sanjao.

"Nikad nisam doživeo ovako nešto. Osećam se kao da imam 90 godina. Možete da mislite da je nemoguće ovako završiti sezonu. Ne znam šta još mogu da kažem, pet minuta pre kraja mislio sam da ne možemo da pobedimo. Želeli smo pobedu, zaslužili je i poslednje tri utakmice odigrali fantastično", dodao je Mančini.

Defanzivac Sitija i kapiten tima Vensan Kompani nije bio ništa uzbuđeniji.

"Ovo je najlepši trenutak u mom životu, ali molim vas da se ne ponavlja na ovaj način. Toliko smo bili jaki kod kuće ove sezone, ali danas smo se namučili. Nikad nisam prestao da verujem. Protiv Totenhema smo dali gol u finišu, pa protiv Sanderlenda, i opet danas. Ostvarili smo veliku pobedu!", rekao je Belgijanac koji je podigao šampionski pehar.

Italijan je ranije obećao da će istetovirati grb Mančester sitija ukoliko osvoje trofej.

"Star sam ja za to, možda će Mario (Baloteli) napraviti jednu tetovažu", našalio se na kraju Mančini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve