Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.04.2012.

20:23

Dan kada je Čuhai utišao "Grbavicu"

Na današnji dan 1985. godine fudbalere sarajevskog Željezničara delilo je 90 sekundi od plasmana u finale Kupa UEFA.

Izvor:

Autor:

Default images

Željezničar je dočekao mađarski Videteon na prepunom stadionu "Grbavica" posle poraza od 3:1 u prvom meču odigranom u Mađarskoj.

Tim Ivice Osima je u prvom poluvremenu stigao do željenog rezultata pošto je golovima Edina Bahtiča i Edina Ćurčića vodio sa 2:0. Ipak, stotinak sekundi pre kraja meč bek Videotona Jozef Čuhai je uspeo da savlada Dragana Škrbu i odvede mađarski tim u finale.

Madridski Real je te sezone (1984/85) osvojio Kup UEFA pošto je u dva finalna meča bio bolji od Videoton (3:0, 0:1).



Željezničar je na putu do finala eliminisao švajcarski Sion, rumunsku Universitateu iz Krajove i u četvrtini finala beloruski Dinamo iz Minska. Videteon je u osmini finala te sezone bio bolji od beogradskog Partizana, a u četvrtini finala je posle boljeg izvođenja penala eliminisao Mančester junajted. Partizan je prethodno u 1/16 finala eliminisao engleski Kvins Park Rendžers posle veliokog preokreta. U prvom meču u Londonu KPR je pobedio sa 6:2, ali su "crno-beli" u Beogradu pobedili sa 4:0.



Ljubitelji fudbala u Jugoslaviji su te sezone imali prilike da gledaju najtrofejniji evropski klub pošto je Real u šesnaestini finala igrao sa Rijekom. Riječani su u prvom meču slavili sa 3:1, ali su Madriđani u revanšu pobedili sa 3:0 i prošli u osminu finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve