Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.04.2012.

19:28

"Početak velikog zvezdaškog sna"

FK Crvena zvezda i predstavnici kompanije "Nantong" iz Pekinga potpisali su Protokol o razumevanju i Memorandum o rekonstrukciji našeg najvećeg stadiona.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Rekonstrukcija stadiona trebalo bi da bude izvedena u tri faze, a ukupna vrednost investicije procenjuje sa na više od 450 miliona evra.

To znači da će ovo biti najveća privatna investicija u Srbiji ikada. Protokol i Memorandum potpisali su predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić i prvi čovek kompanije "Nantong" Jongćing Su.

Predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić objasnio je da posle potpisivanja protokola slede pregovori kojim će biti rešeni odnosi vlasničke strukture, u koje će biti uključeni Grad Beograd, kao i Vlada Srbije, u čijoj je nadležnosti izdavanje dozvola.

"Imao sam sreću da prisustvujem otvaranju sadašnjeg stadiona 1962. godine, koji je tada bio iznad nivoa većine evropskih stadiona. Želja svih nas je da po okončanju ovog projekta novi stadion bude jedan od najlepših na svetu i najlepši u ovom delu Evrope. Ovo je početak velikog sna svih zvezdaša o povratku našeg kluba u svetski vrh", rekao Škundrić.

On je dodao da već od petka kreću aktivnosti rešavanja finansijskih problema u kojima se trenutno nalazi Fudbalski klub.

"Javnost će o svemu biti blagovremeno obaveštena. Želimo da u potpunosti stvorimo uslove u kojima će ovaj sadašnji mladi tim vratiti primat u Srbiji i vratiti klub na staze stare slave", poručio je Škundrić.

Jongćing Su je naveo da je Srbija lepa zemlja sa velikim potencijalom za razvoj, i da su se zato odlučili da udju na srpsko tružište.

"Crvena zvezda je ponos Srbije sa dobrim imidžom u svetu i naša želja je da podržimo dalji razvoj kluba", istakao je Jongćing Su.

Druga kineska kompanija "Andaz" biće zadužena za projekat "Zvezdanog grada".

"Andaz kompanija je ponosna što može da podrži ovakav projekat u Beogradu, gradu prosperiteta i gradu budućnosti. Sve ćemo da uradimo u skladu sa evropskim standardima, a uključićemo i lokalne firme", rekla je predstavnica te kompanije Haijun Van.

Prema planovima, ugovor bi trebalo da bude finalizovan za tri meseca, a predviđeno je da radovi krenu početkom 2013. godine.



Radovi će biti izvođeni tako da Crvena može sve vreme da igra utakmice na svom stadionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve