Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.04.2012.

09:34

Ljuboja: Radović za reprezentaciju

Pre dva dana Legi je osvojila Kup Poljske čime je stekla šansu da stigne do duple krune ove sezone pošto je lider prvenstva tri kola pre kraja.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Najveće zasluge za osvajanje prvog trofeja, i uopšte sjajne rezultate ove sezone varšavski tim duguje srpskom napadačkom tandemu koji čine Miroslav Radović i Danijel Ljuboja.

Srpski tandem postigao je po gol u pobedi od 3:0 nad Ruhom koji je glavni konkurent Legiji i u borbi za titulu šampiona.

Prvi strelac tima Danijel Ljuboja je za dobre igra ove sezone nagrađen novim jednogodišnjim ugovorom, a nekadašnji reprezentativac je prezadovoljan trenutnim stanjem.

"Trud i rad koji smo uložili u poslednjih devet meseci se isplaćuju, ali smo ostvarili samo jedan cilj. Očekivao sam da Ruh koji ima odličnu ekipu pokaže više. Mislim da je presudilo što smo rano postigli pogodak, a posle toga je sve bilo mnogo lakše. Nema mnogo vremana za slavlje jer nas za vikend očekuju nova iskušenja u prvenstvu", rekao je Ljuboja za "Žurnal" posle osvajanja Kupa Poljske.

Do kraja šampionata je ostalo još tri kola, a Legija trenutno ima bod više od Ruha.

"Želja svih nas je da osvojimo duplu krunu. Protiv Ruha smo pokazali da imamo kvalitet za tako nešto. Ali neće biti lako i najbitnije je da se koncentrišemo na prvi naredni meč. Na početku nije bilo sve kako treba, ali smo uspeli da se vratimo. Nadam se da će nam koncentracija i u narednim mečevima biti na nivou kao u poslednje vreme", istakao je Ljuboja.

Iskusni napadač je imao samo reči hvale za saigrača Miroslava Radovića koji je postigao sedam golova u prvenstvu i namestio još nekoliko.

"Mire je u odličnoj formi. Drago mi je što je posle povrede zbog koje je pauzirao mesec ponovo onaj stari. Njegov pogodak u finalu doneo nam je preko potrebno samopouzdanje. Jedno vreme ga nije hteo gol. Sada je namestio nišan i biće jedan od ključnih igrača do kraja šampionata. Radović je igrama i ponašanjem zaslužio poziv novog selektora, a ja se nadam da će tako i biti", zaključio je Ljuboja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve