Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.04.2012.

15:39

"Bekamu mesto nije garantovano"

Uprkos velikom trudu koji je uložio Dejvid Bekam nema garantovano mesto u olimpijskom timu Velike Britanije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor olimpijske selekcije Velike Britanije Stjuart Pirs planira da poseti veterana u SAD, pre nego što odluči koga će zvati u tim.

Domaćin Olimpijskih igara takmičiće se u grupi A zajedno sa selekcijama Senegala, UAE i Urugvaja, a prvu utakmicu na turniru odigraće 26. avgusta protiv Senegala na Old Trafordu.

"Biraću na osnovu zasluga. Tako rade svi selektori, pa ću i ja. Očekuje me odlazak u SAD i tada ću znati više o njegovoj formi. Bekam je na širem spisku i bio bi odličan ambasador države za dobijanje Olimpijskih igara, ali to mu ne garantuje mesto u timu", rekao je Stjuart Pirs.

Predsednik Organizacionog komiteta Igara u Londonu Sebastijan Kou rekao je da će Pirs imati slobodu prilikom sastavljanja tima.

"Domaća selekcija trebalo bi da ima predstavnike iz sve četiri ostrvske države, ali izbor konkretnih igrača je apsolutno pravo Stjuarta Pirsa. On će tim izabrati na osnovu rezultata i uvek će ta odluka privlačiti pažnju javnosti", rekao je Lord Kou, koji je sa Bekamom blisko sarađivao u sklopu kampanje za domaćinstvo Londona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve