Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.04.2012.

14:44

Subotić slavi, ‘orlovi’ raspoloženi

Proteklog vikenda od srpskih fudbalera u najjačim ligama u Evropi jedino je Neven Subotić proslavio titulu, ali su ‘orlovi’ svakako bili veoma raspoloženi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U strelce su se u najjačim ligama ‘Starog kontinenta’ upisali Filip Đuričić u Holandiji, Nebojša Pavlović i Miloš Marić u Belgiji.

‘Orlovi’ su bili raspoloženi i u slabijim ligama, pa je Vladimir Ivić postigao gol u Grčkoj, Marko Milinković u Slovačkoj, Nemanja Nikolić u Mađarskoj, i Nikola Đurđić u Norveškoj.

Engleska

Vikend u Premijer ligi obeležio je Mančester Junajteda i Evertona, kao i trijumf Mančester Sitija nad Vulverhemptonom, pa su se ‘građani’ pred gradski derbi primakli ‘crvenim đavolima’ na samo tri boda. U duelu Vulverhemptona i Sitija izostao je srpski okršaj na terenu, pošto su Aleksandar Kolarov i Nenad Milijaš ostali na klupama svojih timova.

Od svih srpskih igrača u Premijer ligi, u igri se našao jedino Radosav Petrović, od 83. minuta u trijumfu Blekburna protiv Noriča sa 2:0. U Čempionšipu je igrao Nikola Žigić, koji je bio na terenu od 84. minuta, a njegov Birmingem igrao je 1:1 sa Brajtonom.

Nemačka

Borusija iz Dortmunda je tokom vikenda, zahvaljujući trijumfu nad Borusijom iz Menhengladbaha, obezbedila odbranu titule u Bundesligi, a Neven Subotić je standarno proveo 90 minuta na terenu. Iako je propustio nekoliko mečeva zbog povrede jagodične kosti, Subotić je definitivno jedan od najzaslužnijih što je titula ostala među ‘milionerima’. To su i navijači znali da cene, pa su, kao i prošle godine, titulu proslavili zajedno sa Subotićem.



Svih 90 minuta u Nemačkoj je odigrao Aleksandar Stevanović za Verder, koji je sa 2:1 izgubio od Bajerna, dok Aleksandar Ignjovski nije bio u timu. Gojko Kačar igrao je od 57. minuta za Hamburger protiv Nirnberga, na meču koji je završen sa 1:1, ali je u samom finišu susreta doživeo prelom levog članka, zbog čega je operisan tokom vikenda i sezona je za njega gotova. Zdravko Kuzmanović je sa klupe posmatrao remi Štutgarta i Kelna, a ostali srpski igrači nisu bili ni u sastavu svojih timova tokom vikenda.

U Cvajti, Antonio Rukavina je odigrao 90 minuta u pobedi Minhena 1860 nad Ingolštatom sa 4:1. U pobedničkoj ekipi, na terenu je od 68. minuta bio i Đorđe Rakić. Đorđe Baljak od 62. minuta je igrao za Duizburg protiv Braunšvajga, u duelu koji je završen bez golova. Na terenu se našao još i Vujadin Savić, i to svih 90 minuta, čiji Dinamo iz Drezdena je igrao 1:1 sa Aueom.

Italija

Juventus je sa 4:0 bio ubedljiv protiv Rome i tako je došao na korak od osvajanja titule, a u timu ‘stare dame’, kao po običaju, nije bilo Miloša Krasića. Najbolju partiju od svih naših igrača pružio je Matija Nastasić za 90 minuta u duelu Fiorentine i Intera, koji je završen bez golova, ali je zaslužio i žuti karton. Društvo na terenu mu je 72 minuta pravio Adem Ljajić, koji je promašio penal tri minuta pre nego što je izašao iz igre, dok je sa druge strane, Dejan Stanković ostao na klupi milanskog tima.

Ceo meč odigrao je Nenad Tomović u duelu Lećea i Lacija, završenog sa 1:1, kao i Željko Brkić, čija Sijena je pobedila Đenou sa 4:1, ali je taj meč obeležio upad navijača na teren. Na meti navijača našao se i srpski fudbaler u redovima tima iz Đenove Boško Janković, koji nije ni ulazio u igru. Dušan Basta odigrao je 79 minuta u remiju bez golova Udinezea i Kjeva, dok je Ivan Radovanović proveo 56 minuta na terenu za Novaru, koja je izgubila od Napolija sa 2:0. Vlada Avramov ostao je na klupi Kaljarija, u porazu od Parme sa 3:0, dok je isti slučaj bio is a Milanom Milanovićem u Palermu, koji je igrao 2:2 sa Čezenom.

U Seriji B, Alen Stevanović je odigrao 74 minuta za Torinu, koji je igrao bez golova sa Barijem.

Francuska

Monpelje na čelu tabele Lige 1 i dalje ima dva boda više od Pari Sen Žermena, a do kraja sezone je ostalo još pet kola. ‘Sveci’ su za vikend bili ubedljivi protiv Sošoa sa 6:1, a Milan Biševac je proveo svih 90 minuta na terenu za pobednički tim. Ceo meč odigrao je i Pavle Ninkov za Tuluz, ali je dobio i javnu opomenu, u porazu od Evijana sa 2:1. Nemanja Pejčinović presedeo je na klupi pobedu Nice nad Okserom sa 1:0.

Španija i Portugal

Tokom vikenda u Primeri Ivan Obradović nije bio u timu Saragose koja je izgubila sa 1:0 od Majorke, dok bi Dejan Lekić trebalo tek u ponedeljak da izađe na teren. Njegova Osasuna od 21 čas dočekuje Malagu.

U Portugalu, Nemanja Matić je odigrao svih 90 minuta za Benfiku, koja je pobedila Maritimo sa 4:1. Ivan Todorović je sa klupe ispratio poraz svog Nacionala od Sportinga sa 3.2.

Holandija i Belgija

Posle nekoliko nedelja, Filip Đuričić se ponovo upisao u strelce za Herenven, koji je igrao 1:1 sa Viteseom. Đuričić je bio strelac u petom minutu susreta, a iz igre je izašao u 89. Svih 90 minuta na terenu u Holandiji proveo je Dušan Tadić, čiji Groningen je izgubio sa 2:0 od Ajaksa. Nenad Srećković je u 67. minutu ušao u igru za De Grafšap, koji je izgubio od Heraklesa sa 3:2, dok je Jagoš Vuković od 74. minuta učestvovao u trijumfu Rode sa 3:0 nad Bredom.



U Belgiji, u toju je plej-of, a od svih fudbalera koji igraju za timove koji se bore za titulu, u strelce se upisao Nebojša Pavlović. Kortrejk je izgubio od Genta sa 4:1, a upravo jedini gol za poraženi tim postigao je Pavlović u osmom minutu. Za Kortejk je igrao i Dalibor Veselinović od 57. minuta. Gol je postigao i Miloš Marić, za Lirs, koji je pri sredini tabele belgijskog šampionata, u remiju sa Serkl Brižom sa 2:2.

Anderleht je taj koji je najbliži tituli sada, posle trijumfa nad Klub Brižom sa 1:0. Na tom duelu je viđen i srpski duel, Milan Lane Jovanović je odigrao 87 minuta i zaradio žuti karton za pobedničku ekipu, dok je Bojan Jorgačević ceo meč proveo na golu Briža, za koji nije igrao Vladan Kujović.

Rusija i Ukrajina

Vikend u Rusiji obeležio je moskovski derbi, između Dinama i CSKA, u kojem je naš Zoran Tošić izašao kao poraženi, sa 1:0. Tošić je na terenu proveo svih 90 minuta, a za to vreme je zaradio i žuti karton. Zenit je igrao 2:2, sa Kubanom iz Krasnodara, a taj meč je Aleksandar Luković presedeo na klupi tima iz Sankt Peterburga, dok se sa druge strane Nemanja Tubić 58 minuta našao na terenu.

Amkar je pobedio Spartak iz Naljčika sa 1:0, a u pobedničkom timu Nikola Mijailović je odigrao ceo meč, Marko Blažić je igrao od 85. minuta, dok je Predrag Mijić ostao na klupi. U poraženom timu, od 77. minuta na terenu je bio Jovan Golić.

U Ukrajini, Šahtjor i Dinamo su izjednačeni na čelu tabele. Šahtjor je sa 3:1 pobedio Tavriju, za koju je 90 minuta odigrao Damir Kahriman. Dinamo je pobedio Volin sa 1:0, a za tim iz Kijeva Miloš Ninković je proveo ceo meč na terenu i zaradio javnu opomenu. Đorđe Lazić je odigrao svih 90 minuta za metalurg iz Donjecka u pobedi nad Krivbasom sa 2:1, isto kao i Ivan Milošević za Karpate, koji su izgubili od Arsenala iz Kijeva sa 3:2.

Ceo meč odigrao je i Nikola Ignjatijević za Zoriju, koja je igrala 2:2 sa Vorkslom, za koju je svih 90 minuta na terenu proveo Jovan Markoski. Željko Ljubenović bio je 68 minuta na terenu u porazu Oleksandrije sa 2:0 od Iličiveca, dok je Radoš Protić taj meč proveo na klupi. Od ostalih igrača, igrao je jop jedino Milan Obradović, od 46. minuta za Metalist, koji je igrao 3:3 sa Černomorecom. Vladimir Dišljenković nije ulazio u igru za Metalist.

Grčka, Mađarska, Slovačka, Norveška i Kazahstan

U Grčkoj, Levadiakos je sa 4:3 savladao PAOK, za koji je strelac u 77. minutu gol postigao Vladimir Ivić, koji je 15 minuta pre pogotka ušao sa klupe.

Nemanja Nikolić bio je strelac prvog gola sa penala u pobedi Videotona nad Zalaegeršegijem od 2:0 u Mađarskoj. Prethodno je Milan Bogunović isključen u 39. minutu, bez ikakvog razloga. 




U Norveškoj, strelac drugog gola za Haugesund u pobedi od 2:1 nad Branom bio je Nikola Đurđić u 83. minutu.

Marko Milinković bio je strelac prvog gola u devetom minutu u pobedi Slovana nad Zlatim Moravicama 3:0 u Slovačkoj. 




Miroslav Lečić bio je strelac oba gola u pobedi Taraza nad Ordabasijem od 2:1, u 11. i 52. minutu, u Kazahstanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve