Nova vest
Fudbal

Subota, 21.04.2012.

20:23

Borusija Dortmund odbranila titulu!

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su imenjaka iz Menhengladbaha sa 2:0 i dva kola pre kraja odbranili titulu u Bundesligi.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Dortmund je poveo golom Perišića u 23 minutu, a konačan rezultat postavio je Šinđi Kagava u 59.

Do kraja šampionata ostala su još dva kola, a ’milioneri’ imaju osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Bajern iz Minhena.

U veoma zanimljivoj utakmici, oba tima stvorila su dosta šansi. Menhengladbah je kod vođstva domaćih od 1:0 bio blizu izjednačenja, ali je gol Marka Rojsa, inače od naredne sezone igrača Dortmunda, poništen zbog ofsajda.

Borusiji Dortmund ovo je osma titula šampiona Nemačke u klupskoj istoriji, a imaju priliku da osvoje i 'duplu krunu', jer igraju i finale Kupa sa Bajernom, 12. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

U narednom kolu gostuju poslednjeplasiranom Kajzerslauternu, a poslednji meč igraju na svom stadionu sa Frajburgom.

Borusija Menhengladbah je ovim porazom ostala na četvrtom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Šalke je na trećem mestu, sa samo bodom više, ali klub iz Gelzenkirhena svoj meč igra u nedelju.



Rezultate ostalih mečeva 32. kola Bundeslige pogledajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve