Nova vest
Fudbal

Subota, 21.04.2012.

20:23

Ronaldo doneo titulu Realu?

Madridski Real pobedio je evropskog prvaka Barselonu sa 2:1 (1:0) na "Nou Kampu" i sada ima sedam bodova prednosti na tabeli španske Primere.

Izvor:

Autor:

Default images

"Kraljevski" klub je poveo u 17. minutu "El klasika" golom nemačkog reprezentativca Samija Kedire.

Katalonci su došli do izjednačenja u 70. minutu kada je gol postigao Aleksis Sančes, ali je samo tri minuta kasnije Kristijano Ronlado doneo pobedu Madriđanima.

U prvih 45 minuta igre Real je sačuvao gol prednosti, a Barselona i pored standardno velikog poseda lopte (77%) nije uputila šut u okvir gola Kasiljasa.

Kod drugog gola Reala odlično je Mesut Ozil asistirao Ronaldu koji je istračao u kontrapad i lako zaobišao i savladao Viktora Valdesa. Ronaldo je posle postizanja 54. gola u sezoni "pokazao" Kataloncima da mogu da utišaju.



Barselona je posle drugog šuta u okvir gola i postigla gol. U 70. minutu je Kristijano Teljo šutirao iskosa sa leve strane ali je Kasiljas odbranio.

Posle odbijene lopte Adrijano je šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta se od Alvara Arbeloe odbila do Aleksisa Sančes. Prvi udarac Sančesa Kasiljas je zaustavio, ali se lopta ponovo "vratila" u noge čileanskom napadaču koji je uspeo da savlada Kasiljasa.

Ovo je prva pobeda Reala nad Barselonom u regularnih 90 minuta posle četiri godine i 15 utakmica bez poraza.

Prvu priliku na meču Real je imao u petom minutu, kada je Ronaldo šutirao glavom pod prečku, ali je Viktor Valdes uspeo da izbaci loptu u korner. Kedira je postigao vodeći gol u 17. minutu tako što je iskoristio lošu reakciju kapitena Barselone Karlosa Pujola.

Posle kornera Reala sa leve strane, najviši u skoku je bio Pepe, Pujol je uštopovao loptu u svom petercu, ali je nije izbacio pa je nemački reprezentativac iskoirstio tu situaciju i postigao gol. To je bio 108 gol Reala u Primeri, čime je oboren rekord španskog prvenstva.

Barselona je u prvom poluvremenu imala 77% posed lopte i nijedan šut u okvir gola, dok su Madriđani četiri puta šutirali u okvri gola Viktora Valdesa. Odličnu priliku sredinom prvog poluvremena imao je Ćavi Ernandes.

Mesi je odlično proigrao Ćavija koji je izbegao da se nađe u ofsajd poziciji, ali je šutirao pored desne stative gola Kasiljasa. Čini se da je reprezentativni golman Španije dotakao loptu zadnjim delom telom, ali je sudija pokazao na gol aut.

Ekipa Pepa Gvardiole je i u drugom poluvremenu držala loptu u nogama, ali nije stvarala prave prilike za gol pred golom Kasiljasa. Gvardiola je posle drugog gola Reala na teren posla Pedra (izašao Adrijano), a u finišu utakmice je i Sesk Fabregas zamenio Kristijana Telja.

Ipak Katalonci nisu uspevali da postignu još jedan gol do kraja meča, a Real je mogao da pobedi i ubedljivije da Karim Benzema nije bio sebičan u 83. minutu kada je u kontri tri na dva slabo šutirao ka golu Valdesa.

I Barselona i Real sledeće "jure" gol zaostatka u revanš mečevima polufinala Lige šampiona. Barselona u utorak dočekuje londoski Čelsi, dok Real u sredu na stadionu "Santjago Bernabeu" igra sa minhenskim Bajernom.

Barselona: Valdes - Dani Alveš, Maskerano, Pujol, Adrijano (Pedro) - Buskets, Ćavi (Sančes), Tijago - Inijesta, Mesi, Teljo (Fabregas)
Real Madrid: Kasiljas - Arbeloa, Pepe,Ramos, Koentrao - Ćabi Alonso, Kedira, Ozil (Kaljehon) - Di Marija (Granero), Ronaldo, Benzema (Iguain)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve