Nova vest
Fudbal

Subota, 21.04.2012.

18:53

Mikić pogodio za pobedu Zvezde

U poslednjoj utakmici 25. kola Jelen Superlige odigranoj subotu Crvena zvezda je u Beogradu golom kapitena Nikole Mikića pobedila Slobodu sa 1:0 (0:0).

Izvor:

Autor:

Default images

Desni bek Crvene zvezde je pobedonsni gol pred oko 15.000 hiljada gledalaca na "Marakani" postigao u 83. minutu.

Prethodno je Duško Tošić centrirao sa desne strane, Luka Milunović je sa nekoliko metara od gola pogodio stativu, a Mikić je iz peterca ubacio loptu u gol Užičana.

Golman Crvene zvezde Boban Bajković ni na šestoj utakmici ove godine odigranoj na "Marakani" nije primio gol.

U ostalim utakmicama 25. kola Jelen Superlige Partizan je u Smederevu pobedio sa 2:0, Vojvodina je deklasirana u Subotici sa 5:1, dok je Jagodina sa ubedljivih 4:0 pobedila BSK u Borči.

Prvo poluvreme je proteklo bez pravih prilika pred golovima Bajkovića i Božovića. Užičani su prvu priliku na meču imalu u petom minutu kada je Tijago sa 20ak metara šutirao pored gola Crvene zvezde. "Crveno-beli" su svojom pas igrom bezusšeno pokušavali da stignu do šesnaesterca gostiju, ali u tome nisu uspevali, a igra se odvijala uglavnom na sredini terena.

Levi bek Filip Mladenović je u 42. minutu dobro centrirao, najviši u skoku je bio bivši napadač Slobode Filip Kasalica, ali je bio leđuima okrenut golu pa nije bilo opasnosti za gol Božovića.

U poslednjem minutu prvog poluvremena gol je postigao Kristijan Borha, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu zbog ofsajd pozicije kolumbijskog napadača.

U prvom minutu drugog poluvremena posle novog preciznog centaršuta Filipa Mladenovića šutirao je Evandro, ali je golman Božović uspeo da odbrani. Zvezda je u narednih desetak minuta držala loptu u svom posedu, ali nije uspela da stvori novu šansu pred golom gostiju. U 57. minutu Nikola Maksimoviće je uspeo da spreči kontranapad svojih bivših saigrača. Dva minuta kasnije Darko Lazović je na metar od gola Božovića primio loptu, ali ju je leđima okrenut šutnuo visoko preko prečke.

Lazović je u 62. minutu dobro proigrao Borhu koji je loše primio loptu u šesnaestercu gostiju, pa je propala prilika za gol. Pet minuta kasnije Evandro je sjajno pronašao upravo Lazovića koji je prešao dvojicu igrača Slobode po levoj strani, ušao u šesnaesterac, ali nije uspeo da uputi upotrebljiv centaršut. U 75. minutu Miloš Dimitrijević je ušao u igru umesto Evandra, dok je Luka Milunović zamenio Filpa Kasalicu.

Crvena zvezda je postigla pobedonsni gol u 83. minutu. Duško Tošić centrirao sa desne strane, Luka Milunović je sa nekoliko metara od gola pogodio stativu, a Mikić je iz peterca ubacio loptu u gol Užičana. Do kraja utakmice i Dimitrijević je mogao da savlada Božovića ali je rezultat ostao 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve