Nova vest
Fudbal

Subota, 21.04.2012.

18:19

Partizan do pobede u finišu

Fudbaleri Partizana pobedili su Smederevo sa 2:0 (0:0), u 25. kolu Jelen Superlige i tako sačuvali deset bodova u odnosu na Crvenu zvezdu.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

"Crno-beli" su do osme uzastopne pobede u prvenstvu stigli golovima Saše Ilića u 86. i Davida Mange u 93. minutu meča.

Smederevci se nisu samo branili protiv šampiona, imali su nekoliko sjajnih prilika, u prvom delu su pogodili i prečku, ali su gosti iz Beograda ipak zaslušeno slavili golovima rezervista.

Prvu priliku je imala ekipa Smedereva u trećem minutu, kada je Kovačević šutirao preko gola. Samo minut kasnije Dijara je imao priliku, ali se spetljao i izgubio loptu.

Smederevci su igrali otvoreno i pravili dosta problema 'crno-belima' u odbrani. Najbliži golu bio je domaćin, u 20. minutu kada je Adamović pogodio prečku sa nekoliko metara. Stojković je zakačio loptu taman toliko da je podigne da pogodi okvir gola.

Najbolju priliku da gostima donese prednost imao je Vukić u 31. minutu. Prvi strelac Partizana dobio je loptu na sedam metara, lažnjakom izbacio čuvara, ali njegov plasirani udarac ka drugoj stativi sigurno je zaustavio golman Ranković.

Sledeći je zapretio Nemanja Tomić iz slobodnog udaraca u 34. minutu sa oko 25 metra, gađao je donji levi ugao, a Ranković je loptu skrenuo u korner. Potom je Babović je pokušao sa dvadesetak metara, ali daleko preko gola.

U nastavku je Partizan imao inicijativu, ali nije stvorio ozbiljniju šansu. Pred kraj prvog poluvremena Adamović je bio u odličnoj prilici za gol, ali je Stojković sjajno odbranio.

Dijara je na početku drugog poluvremena šutirao sa desetak metara, ali je Ranković ponovo bio siguran. Tomić je u 57. minutu gađao po sredini gola, dok je samo minut kasnije Vukić proigrao Babovića, koji nije bio precizan.

Tomić je u 68. minutu ponovo pokušao iz slobodnjaka, ali sigurni Ranković nije dao da se iznenadi, pa je izbacio loptu u korner.

Domaći tim se dobro branio, a pretio je iz opasnih kontri. Jednu od njih sprečio je mladi Ostojić, da bi nakon toga Dijara ponovo bio u šansi, ali je ostalo 0:0.

U 70. minutu izvršene su dve izmene. Vučinića je u Smederevu zamenio Momić, a Avram Grant je umesto Babovića u igru uveo Sašu Ilića. Deset minuta kasnije David Manga je zamenio Dijaru.

Upravo je kapiten "crno-belih" konačno probio "oklop" Smedereva pet minuta pre kraja. Manga je prošao po desnoj strani, dodao loptu do Markovića koji ju je efektno petom prebacio do Ilića. Ovaj je ušao u kazneni i loptu plasirao uz desnu stativu pored nemoćnog Rankovića.

Konačan rezultat postavio je David Manga u trećem minutu sudijske nadoknade. Njemu se ponovo otvorio prostor po desnoj strani, ovaj put je solo prodor produžio do kaznenog prostora gde je bez problema savladao Rankovića.

Bio je ovo prvi prvenstveni pogodak igrača iz Centralnoafričke republike.

Smederevo: Raniković, Milosavljević, Miović, Brković, Boljević, Adamović, Jerinić, Krčmarević, Vučinić (Momić 70'), Kovačević (M. Milosavljević 83'), Živković (Jelovac 89')

Partizan: Stojković - Volkov, Ostojić, Ivanov, Aksentijević - Smiljanić, Babović (Ilić '70), Tomić, Vukić - L. Marković (S. Marković 87'), Dijara (Manga 80').

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve