Nova vest
Fudbal

Petak, 20.04.2012.

20:09

Roma u Torinu, Bolonja na San Siru

Mečevi 34. kola Serije A igraće se u senci smrti Pjermarija Morosinija, a derbi će se igrati u nedelju veče kada se sastaju lider Juventus i Roma.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Težak meč torinskog tima pokušaće da iskoristi Milan koji dočekuje Bolonju, dok Inter gostuje Fiorentini.

Žestoko će biti u borbi za opstanak pošto ekipe od 10. do 18. mesta deli samo šest bodova. Svi mečevi počeće minutom ćutanja zbog Morosinija.

Svi mečevi će početi minutom ćtanja zbog Morozinija. Od 20 do 10 mesta svi mogu da ispadnu. jer je razlika između 18tog i 10tog samo šest bodova.

Derbi kola igra se u nedelju od 20.45 kada Juventus dočekuje Romu. “Stara dama” ima samo bod više od aktuelnog šampiona i ne sme da gubi bodove. Juve je u poslednjih šest mečeva ostvario pet pobeda uz remi.

Fudbaler Juventusa Klaudio Markizio rekao je da njegov tim neće imati mnogo koristi od serije nepobedivosti ukoliko na kraju ne osvoji titulu.

"Trka za titulu još nije gotova, moramo da ostanemo fokusirani do samog kraja. Velika je stvar što smo nepobedivi, ali to nam neće značiti puno ukoliko ne osvojimo Skudeto", rekao je Markizio.

Tim Antonija Kontea nije izgubio na 36 utakmica ove sezone, a rekord u Italiji drže "rosoneri", koji su neporaženi bili od aprila 1992. do marta 1993. godine.

Sa druge strane, Roma se nada Ligi šampiona sledeće sezone, a i Rimljani mogu da se pohvale dobrom formom pošto su ostvarili četiri pobede u poslednjih šest kola. Obe ekipe su kompletne, a meč ima i specifičnu težinu pošto bi to mogao da bude poslednji međusobni duel Alesandra Del Pjera i Frančeska Totija u dresovima ova dva velikana.

Posle eliminacije iz LŠ Milan igra loše u Serijia A. U poslednij šest kola ima samo tri pobede i dva ramija, dok je na “San Siru” neočekivano slavila Fiorentina.

Milan je najefikasniji tim lige sa 62 gola, logično da ima i najboljeg strelca Zlatana Ibrahimovića sa 23, a rival Blonja je relativno mirna u sredini tabele sa šest bodova od zone ispadanja. U poslednjih šest kola igra promenljivo, ima po dve pobede, remija i poraza.

Mestu u Ligi šampion nada se i Napoli koji dočekuje već otpisanu Novaru, koja je 11 bodova daleko od sigurne zone. U najboljoj poziciji za mesto u elitnom takmičenju je Lacio koji pokušava da pronađe formu.

Četiri poraza u poslednjih šest kola ne garantuju mirnu završnicu sezone, a u Rim stiže Leče, tim koji je slavio u poslednja dva kola i grčevito se bori za opstanak.

Serija A, 34. kolo:
18.00 Parma – Kaljari
18.00 Kjevo – Udineze
20.45 Katanija – Atalanta
20.45 Napoli – Novara

nedelja:
12.30 Fiorentina – Inter
15.00 Milan – Bolonja
15.00 Lacio – Leče
15.00 Čezena – Palermo
15.00 Đenoa – Sijena
20.45 Juventus - Roma

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve