Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.04.2012.

16:26

Optuženi negirali krivicu za masakr

Optuženi za masakr više od 70 osoba na fudbalskom stadionu u Port Saidu, negirali su krivicu na suđenju u Kairu.

Izvor:

Autor:

Default images

Za taj masakr podignuta je optužnica protiv 75 osoba, uključujući i devetoricu policajaca.

Neki od optuženih su izjavu o negiranju krivice počeli tradicionalnim muslimanskim pozdravom "Bog je najveći". Optuženi su bili smešteni u kavezu u sudnici, a rukama su upirali ka policajcima, pokušavajući da ukažu na njihovu odgovornost za masakr.

"Umrećemo kao i ljudi u Port Saidu, neka sud izvede pred lice pravde istinske krivce", uzvikivali su optuženi.

Suđenje će biti nastavljeno 5. maja, a inače se održava u Kairu iz bezbednosnih razloga. Utakmica je odigrana 1. februara između domaćeg Al Masrija i Al Ahlija iz Kaira. Navijači domaćih su odmah nakon poslednjeg zvižduka sudije utrčali na teren, nezadovoljni porazom svog tima od 3:1.

U obračunu sa pristalicama Al Ahlija koristili su noževe, kamenje, flaše i baklje. Masakr u Port Saidu jedna je od najvećih tragedija u istoriji fudbala, a pripadnici policije, prema tvrdnjama egipatskih medija, nisu učinili ništa da ga spreče. Nakon toga, usledili su nasilni protesti u Kairu u kojima je poginulo 16 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve