Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.04.2012.

15:23

ADOC novi vlasnik Čukaričkog

Firma ADOC, koja se bavi farmaceutikom i građevinskim inženjeringom, novi je vlasnik fudbalskog kluba Čukarički.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa koja se bori za opstanak u Prvoj ligi Srbije pao je pod stečaj, pa je zbog toga prodat na javnoj aukciji.

ADOC je klub kupio za 10.235.200 dinara, što je bila početna cena. Uz vlasništvo ide i dug ekipe sa Banovog brda, koji iznosi 1.287.400.000 dinara, odnosno skoro 12 miliona evra. Glavnica je 593,9, a kamate 693,5 miliona dinara.

U sklopu prodaje nije prodat i stadion na kojem igra FK Čukarički, jer je objekat u vlasništvu SD Čukarički, koje nije u stečaju.

"Stadion je u vlasništvu sportskog društva opštine Čukarica, koja nije u stečaju. Najvrednija stvar koja se prodaje je licenca za takmičenje. Kupac neće smeti da menja ime kluba, koji će nastaviti normalno da funkcioniše", ukazao je pre licitacije direktor sektora za medije u Agenciji za privatizaciju, Dušan Belanović.

Rešenjem SO Čukarica iz 1965. godine SD „Čukarički“ koristi sportski centar na Banovom brdu, a 1993. godine SD daje fudbalsko igralište na upotrebu i održavanje FK Čukarički.

Deset kola pre kraja prvenstva “Brđani” su pretposlednji sedamnaesti u Prvoj ligi Srbije. Imaju 22 boda, pet manje od četrnaestoplasirane ekipe Radničkog iz Sombora, u zoni sigurnosti.

Uprkos tome belo-crni su u dobroj formi, jer su u poslednje četiri utakmice zabelećili dve pobede uz dva remija.

Čukarički se u vreme SFRJ nalazio u drugom i (najčešće) trećem rangu takmičenja, a u poslednjih 20 godina bio je jedan od kluba koji su se kretali između najvišeg i drugog ranga. Najuspešnija sezona bila im je 1999/2000, kada su završili sezonu na šestom mestu, a iz Superlige ispali su prošlog maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve