ADOC novi vlasnik Čukaričkog

Firma ADOC, koja se bavi farmaceutikom i građevinskim inženjeringom, novi je vlasnik fudbalskog kluba Čukarički.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Ekipa koja se bori za opstanak u Prvoj ligi Srbije pao je pod stečaj, pa je zbog toga prodat na javnoj aukciji.

ADOC je klub kupio za 10.235.200 dinara, što je bila početna cena. Uz vlasništvo ide i dug ekipe sa Banovog brda, koji iznosi 1.287.400.000 dinara, odnosno skoro 12 miliona evra. Glavnica je 593,9, a kamate 693,5 miliona dinara.

U sklopu prodaje nije prodat i stadion na kojem igra FK Čukarički, jer je objekat u vlasništvu SD Čukarički, koje nije u stečaju.

"Stadion je u vlasništvu sportskog društva opštine Čukarica, koja nije u stečaju. Najvrednija stvar koja se prodaje je licenca za takmičenje. Kupac neće smeti da menja ime kluba, koji će nastaviti normalno da funkcioniše", ukazao je pre licitacije direktor sektora za medije u Agenciji za privatizaciju, Dušan Belanović.

Rešenjem SO Čukarica iz 1965. godine SD „Čukarički“ koristi sportski centar na Banovom brdu, a 1993. godine SD daje fudbalsko igralište na upotrebu i održavanje FK Čukarički.

Deset kola pre kraja prvenstva “Brđani” su pretposlednji sedamnaesti u Prvoj ligi Srbije. Imaju 22 boda, pet manje od četrnaestoplasirane ekipe Radničkog iz Sombora, u zoni sigurnosti.

Uprkos tome belo-crni su u dobroj formi, jer su u poslednje četiri utakmice zabelećili dve pobede uz dva remija.

Čukarički se u vreme SFRJ nalazio u drugom i (najčešće) trećem rangu takmičenja, a u poslednjih 20 godina bio je jedan od kluba koji su se kretali između najvišeg i drugog ranga. Najuspešnija sezona bila im je 1999/2000, kada su završili sezonu na šestom mestu, a iz Superlige ispali su prošlog maja.

Fudbal

Aršavin gazi saigrače

Fudbaler Zenita Andrej Aršavin na krajnje čudan način proslavio je pogodak svog saigrača Vladimira Bistrova na utakmici 39. kola Ruske lige.

Fudbal utorak 17.04. 17:58 Komentara: 8
strana 1 od 2 idi na stranu