Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.04.2012.

20:09

Svečano otvoren stadion u Pazaru

Renovirani Gradski stadion u Novom Pazaru svečano je otvoren, nakon što su u rekordnom roku završeni radovi na izgradnji severne i zapadne tribine.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Sredstva za renoviranje stadiona u Novom Pazaru zajednički su izdvojili Vlada Srbije, Fudbalski savez Srbije i lokalna samouprava.

Ministar u Vladi Srbije Oliver Dulić rekao je da Novi Pazar zaslužuje da ima moderan fudbalski stadion i da je država izdvajanjem sredstava samo vratila novac stanovnicima ovog kraja.

"Ovo je vaš novac i mi smo ga samo vratili. Zaslužujete mnogo više, i siguran sam da će se ovaj grad i ovaj region još više razvijati. Danas su stvoreni uslovi da deca osete šta je to lepota sporta", istakao je Dulić.

On je dodao da će Vlada Srbije uvek pomagati ljudima iz Novog Pazara, posebno kada imaju ovako dobre ideje.

"Novi Pazar je pokazao da je izuzetno ozbiljan i uveren sam da ćemo još mnogo toga zajedno izgraditi. Želim vam da svakom ko dođe ovde da igra budete respektibilan protivnik. I naravno, da uvek pobedi sport, da ne bude nasilja, loših reči i politike, samo sporta", poručio je Dulić.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je da su radovi završeni u rekordnom roku i najavio nastavak rekonstrukcije.

"Ovo je dobar dokaz saradnje sa Vladom Srbije, Fudbalskim savezom Srbije i drugim prijateljima. Garantujem da ćemo u narednom periodu završiti i južnu tribinu, kao i da ćemo od maja naredne godine imati reflektore. A pošto ispunjavamo sve standarde UEFA uveren sam da će se ovde uskoro igrati i utakmice reprezentacije, nadam se i evropske utakmice Novog Pazara", poručio je Mahmutović.

Predsednik Upravnog odbora Novog Pazara Tarik Imamović rekao je da je ponosan što je klub za manje od godinu dana dobio ovo velelepno zdanje.

"Zahvaljujemo se Vladi Srbije i ministru Duliću, rukovodiocima Fudbalskog saveza Srbije, a posebno našem predsedniku, ministru Rasimu Ljajiću. On je ispunio svoju dečačku želju, ostvario san mnogih generacija i stvorio uslove da se mlađe generacije bave fudbalom. Ispunio je obećanja koja je dao kada je preuzimao klub, renoviran je stadion i ušli smo u Superligu", rekao je Imamović.

Delegaciju Fudbalskog saveza Srbije predvodili su potpredsednik Dragoljub Vukadinović i generalni sekretar Zoran Laković.

"Želim da se na ovom stadionu igra dobar fudbal, a da se na tribinama sportski navija. Pre četiri godine FSS je pokrenuo inicijativu ulaganja u infrastrukturu, zajedno sa ministarstvom i lokalnim zajednicima. Uspeli smo u Nišu, Jagodini, Milanovcu, Novom Pazaru, u sutra ćemo u Subotici i drugim gradovima, a izgradili smo i Kuću fudbala u Staroj Pazovi", rekao je Vukadinović.

Gradski stadion u Novom Pazaru trenutno ima kapacitet od 9.000 gledalaca, a po završetku svih radova moći će da primi između 12.000 i 15.000 gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve