Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.04.2012.

15:33

Oduševljenje u Čačku

Fudbaleri Borca iz Čačka zadovoljni su plasmanom u finale Kupa Srbije, ali su upozorili da im predstoji velika borba za opstanak u Superligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čačani su u sredu popodne šokirali Novi Sad minimalnom pobedom nad Vojvodinom i obezbedili duel sa Crvenom zvezdom na istom terenu 16. maja, kada će igrati za prvi trofej u klupskoj istoriji.

''Osećaj je neverovatan. Vratilo nam se za greške i nedostatak sreće u nekim prethodnim utakmicama. Igrali smo kao jedan, izgarali jedan za drugoga. Sve je to nagrađeno i golom, koji je vredan istorijskog plasmana u finale. Nadam se da će ovo biti prava prekretnica našeg tima u sezoni, pred seriju odlučujućih mečeva'', rekao je po završetku utakmice strelac istorijskog gola Filip Knežević.

Miran kao i obično, nekoliko minuta po okončanju meča kapiten tima Nikola Milojević je rekao sledeće:

''Dogovorili smo se u svlačionici i sve to ispoštovali na terenu. Ostvarili smo zasluženo ovaj istorijski uspeh i sigurno se nećemo zaustaviti na tome. Ovo je velika pobeda našeg kluba, grada Čačka i svih koji su bili uz nas. Moramo što pre zaboraviti ovaj trijumf i okrenuti se predstojećim mečevima u prvenstvu''.

Mario Maslać je u paru sa Nenadom Višnjićem odradio lavovski deo posla u defanzivi. Sve situacije su zajedno sa ostalim igračima rešili onako kako je bilo najbolje za Borac.

''Velika pobeda celog tima. Izgarali smo svih 90 minuta i zasluženo smo slavili, što je na kraju nagradila i publika. Do finala ima dovoljno vremena da pre svega izborimo stabilniju poziciju na tabeli i sa još više optimizma dočekamo taj istorijski duel sa Crvenom zvezdom''.

Mladi defanzivac Stefan Živković je nebrojeno puta osujetio napade Novosađana po desnoj strani i još jednom pokazao da je igrač na koga Borac mora ozbiljno računati u perspektivi.

''Bili smo po mnogima autsajderi, ali smo na terenu zasluženo stigli do velike pobede. Za sve nas je ovo jedan od najsjajnijih trenutaka u karijeri i veliki stimulans za ono što nas očekuje u narednom periodu''.

Blistao je od sreće na ''Karađorđu'' i iskusni vezista Marko Mugoša:

''Meni je jako drago jer sam u svom prethodnom boravku u Borcu igrao istorijske mečeve u Evropi, a evo sada ispisujemo novu epohu. Zasluženo smo pobedili, a veliki motiv je sigurno bila činjenica da nam je malo ko davao šanse za ovakav podvig''.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve