Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.04.2012.

09:43

Karadžić: "Svi žele Mihajlovića"

Siniša Mihajlović je na korak od klupe reprezentacije Srbije, a predsednik FSS-a Tomislav Karadžić rekao je da svi u Savezu žele da ga vide na mestu selektora.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Za doskorašnjeg trenera Fiorentine, mahom su svi fudbalski ljudi, pa ostaje još proceduralni deo kako bi se, prema rečima predsednik FSS Tomislava Karadžića, ”ostvarila obostrana želja da mladi stručnjak preuzme nacionalni tim”.

"Moram da kažem da razgovori sa Sinišom Mihajlovićem traju već mesec dana i da su sve to vreme bili korektni i sportski motivisani. I, približili smo se kraju", nagoveštava rasplet Karadžić.

Predsednik FSS je objasnio i da su svi relevantni faktori iz sportskog miljea za Mihajlovića.

"Tu spora nije bilo, razgovarali smo sa desetak trenera iz Superlige i svi su bili za Sinišu. Dalje, Stručni odbor je izvršio analizu i dao prednost Mihajloviću, baš kao i prošireni Odbor za hitna pitanja. Kada je tako, onda je bilo normalno da smo imali obavezu da s Mihajlovićem razgovaramo o saradnji."

I to se dogodilo čim je Mihajlović, u utorak, stigao u Beograd.

"Razgovarali smo četvrti put. I verujem da su ostale samo neke sitnice, pa da posao privedemo kraju. Ali o tim detaljima ćemo govoriti naredne nedelje."

Na pitanje da li je najvažniji dogovor oko finansija, Karadžić odgovara:

"Ne. Mislim da smo razgovor oko plata, premija i bonusa gotovo apsolvirali. Ali kada i te stvari konačno ugovorimo, poslednju reč ipak će dati Izvršni odbor FSS. Jer, finansijska pitanja su uvek najosetljivija i pod lupom, dakle, tu problema ne sme da bude i neće ih biti."

Očigledno je da će sastanak iduće nedelje iskristalisati i ko će s Mihom raditi, jer je izvesno da će Izvršni odbor aminovati preporuku predsednika i svih struktura FSS.

"U pitanju su detalji, Mihajlović će predložiti svoj stručni štab i još neke stvari... Ali sačekajte još nekoliko dana i dobićete odgovore na sva pitanja."

Konačna i zvanična odluka biće doneta krajem aprila, kada će biti održan Izvršni odbor Saveza.

"Obećali smo da ćemo do kraja meseca imati selektora i obećanja se držimo", konstatovao je Karadžić, uz opasku da će ”FSS poštovati proceduru od A do Š”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve