Nova vest
Fudbal

Subota, 31.03.2012.

17:58

Šesta pobeda Zvezde u nizu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Hajduk iz Kule na ’Marakani’ sa 3:0 (1:0) u poslednjoj utakmici 21. kola Jelen Superlige Srbije.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Pred skoro 23 hiljade gledalaca domaće je u vođstvo doveo Borha u 29. minutu, drugi gol prelepim udarcem postigao je Mladenović u 55, a konačni rezultat postavio je Borha u 81. minutu.

’Crveno-beli’ su drugi na tabeli sa šest bodova manje od vodećeg Partizana, a kulski Hajduk zauzima 11. poziciju na tabeli sa 20 osvojenih bodova.

U skladu sa očekivanjima, Kuljani su se povukli na svoju polovinu, a Zvezda je kratkim pasovima pokušavala da dođe do gola protivnika. Igralo se uglavnom na sredini terena, igrači Zvezde držali su loptu u nogama, ali nisu imali nikakvu ideju kako da dođu do šesnaesterca gostiju.

Prvu ozbiljnu priliku na meču imao je Hajduk u 28. minutu – Hadžibulić je lepo prošao po levoj strani i centrirao, ali je udarac Pauljevića odbranio Bajković.

Već u sledećem napadu ’crveno-beli’ stižu do vođstva – akcija je počela na desnoj strani, Mirić je dodao do Vešovića, posle njegovog centaršuta Lazović je propustio loptu, a na pravom mestu bio je Borha i sa 5m prosledio je loptu u gol.

Očekivalo se da će gol reagovati otrežnjujuće na obe ekipe i da ćemo gledati dinamičniju igru, ali sve se nastavilo po starom. Hajduk je imao nekoliko pokušaja sa distance, a na drugoj strani opravdano je poništen gol Mirića zbog ofsajda u 43. minutu.

Gosti su zaigrali otvorenije u drugom poluvremenu, ali Zvezda je u prvih desetak minuta duže držala loptu u nogama, ali opet bez konrektnih akcija.

U 54. minutu Hajduk je vrlo lako mogao da izjednači, Paunović je izdržao duel sa Krnetom, ali je lopta posle njegovog udarca okrznula prečku i završila iza gola.

Identično kao u prvom poluvremenu, Zvezda postiže gol odmah posle šanse Hajduka. Zvezda je imala korner, lopta je izbijena, a prihvatio ju je Mladenović i fantastičnim udarcem sa 25m duplirao je prednost domaćih.

Drugi gol omogućio je ekipi Roberta Prosinečkog da odahne, zaigrala je Zvezda malo tečnije, a u 73. minutu Lazović je propustio odličnu priliku nakon centaršuta Mladenovića.

Nedugo zatim razigrani Mladenović ponovo je odlično ubacio loptu sa leve strane, ali je Milivojević glavom poslao loptu pored gola.

Hajduk je nekoliko puta pripretio iz kontri, ali u 81. minutu Zvezda rešava pitanje pobednika – Lazović je lepo dodao u prazan prostor za Vešovića, a njegov centaršut Borha je sa 5m bez problema sproveo u gol.

Do kraja meča Hajduk je imao odličnu priliku preko Bubala, blizu gola bio je i Hadžibulič, ali ostalo je 3:0 za Crvenu zvezdu. To je šesti trijumf Zvezde u nizu, pet u šampionatu i jedan nad Partizanom u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Tošić, Krneta, Mladenović, Mijailović, Kadu (Dimitrijević 76'), Mirić (Milivojević 66'), Lazović, Milunović (Kasalica 61'), Borha.
Hajduk: Perić, Cvetković, Mujdragić, Vavić, Pauljević, Maksimović (Čovin 81'), Čovilo, Novković (Goločevac 60'), Bubalo, Hadžibulić, Paunović (Veselinović 60').

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve