Nova vest
Fudbal

Subota, 31.03.2012.

16:03

Partizan se razgoropadio na Vračaru

U derbi meču 21. kola Jelen Superlige, fudbaleri Partizana deklasirali su gradskog rivala Rad sa 4:1 (4:1) na stadionu Obilića na Vračaru.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Duel beogradskih rivala doneo je fenomenalan fudbal u prvih 45 minuta, kada su navijači videli svih pet golova.

Partizan je odigrao najbolju utakmicu u 2012. a Rad je koštala otvorena igra na startu meča. Partizan je slavio pogocima dvostrukog strelca Lamina Dijare, te Ivana Ivanova i Stefana Babovića, dok je poraz Rada ublažio Filip Malbašić sjajnim golom sa 20ak metara.

"Crno-beli" su igrali promenljivo ovog proleća sa novim trenerom Avramom Grantom, ostajao je bez dobrog rezultata kada je bio bolji rival ( Sloboda 0:0, Crvena zvezda 0:2 u Kupu), ali je sve nadoknadio protiv Rada.

Šampion ima devet bodova više od prvog pratioca Crvene zvezde koja u poslednjem meču kola dočekuje Hajduk iz Kule.

Tim sa Banjice je za razliku od većine Superligaša igrao otvoreno, nije 'bunkerom' čekao šansu posle greške šampiona, ali to je Partizan maksimalno iskoristio i sjajnom, brzom igrom lako stizao do gola.

Ovaj meč imao je 'predigru' pošto je Rad smenio portparola zbog 'neslane šale' na račun trenera Partizana.

Posle uvodnih minuta bez pravih akcija, Partizan je poveo protiv Rada u sedmom minutu. Posle akcije Smiljanića i Eduarda, Brazilac je proigrao Ivana Ivanova, a štoper u stilu klasičnog centarfora levom nogom loptu dijagonalom poslao uz desnu stativu.

Bugarin je postao ljubimac "grobara" pošto je u prošlom igrao protiv Hajduka, iako nije trebalo da nastupi zbog smrti majke. U Kuli je, kao i na Vračaru, nagrađen ovacijama navijača.

Pokušali su gosti da brzo izjednače, ali su ipak "crno-beli" ekspresno duplirali prednost. Saša Ilić je sa svoje polovine sjajno proigrao Lamina Dijaru koji je prošao pored istrčalog Branislava Danilovića, i sa 16 metara loptu gurnuo u nebranjen gol za 2:0.

Pet minuta kasnije sjajnu šansu imao je Stefan Babović, loptu mu je glavom na desetak metara spustio Eduardu, ali je vezista šampiona volej poslao pravo u Danilovića.

“Crno-beli“ su nastavili da dominiraju, i u 32. minutu stigli su do velikih 3:0. Nemanja Tomić je šutirao sa desetak metara, igrači rada su ga izblokirali, lopta je došla levo do Babovića koji je iz kolena iskosa sa leve strane evrogolom loptu poslao pod prečku.

Ipak, samo četiri minute kasnije Rad smanjuje na 3:1. Malbašić je dobio loptu na levoj strani na 30ak metara od gola Partizana. Povukao je u sredinu, defanzivci “crno-belih“ su ga pustili da se namesti na šut, a on je to maksimalno iskoristio i sjajnim udarcem savladao Stojkovića kojeg je efe prevario i prošao pored ruke.

To nije bilo sve što se tiče golova. Partizan je nastavio da igra fenomenalno i koristi svaku grešku rivala, a u finišu poluvremena Dijara je postigao drugi gol na meču. Nikola Aksentijević je sjajno centrirao sa desne strane na peterac gde je Senegalac bio sam između dva štopera i lepim udarcem glavom pogodio za 1:4.

Katastrofalna igra Rada primorala je Marka Nikolića da već na poluvremenu napravi dvostruku izmenu i na teren pošalje Kojića i Vitasa. Uskoro je izašao i strelac jedinog gola Malbašić.

Sa druge strane, "crno-beli" su stali na loptu, spustili tempo igre i trošili vreme na Vračaru. Nije bilo brzih napada kao u prvom delu meča, pa je i Danilović bio bez posla na golu rada.

U 66. minutu Avram Grant je napravio prvu izmenu i umesto odličnog Eduarda na teren poslao mladog Lazara Markovića koji još uvek tražu formu ovog proleća.

Upravo je on imao najbolju priliku da u drugom poluvremenu zatrese mrežu, duplim pasom sa Ivanovom izašao je sam na gol Rada sa leve strane, ali je šutirao pored gola.

Do kraja meča Rad je imao jednu polušansu ali "građevinari" se nisu snašli u gužvi u kaznenom prostoru, dok je Tomić šutirao precizno iz slobodnog udarca, ali je Danilović lako uhvatio loptu.

JSL, 21. kolo:
Rad - Partizan 1:4 (1:4)
Malbašić 35 - Ivanov 6, Dijara 13, 43, Babović 31

Rad: Danilović, Pantić, Jovanović, Perović, Čaušić, Luka, Raspopović (Kojić 46'), Mitrović, Stanojević (Vitas 46'), Malbašić (Mrkela 65'), Leković
Partizan: Stojković - Aksentijević, Rnić, Ivanov, Volkov - Kamara, Ilić (Saša Marković 78'), Tomić, Babović - Dijara (Ninković 84'), Eduardo (Lazar Marković 66')

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve