Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.03.2012.

12:05

U zatvor zbog tvitova o Muambi

Britanac Lijam Stejsi završio je u zatvoru zbog širenja rasne mržnje pošto se podsmevao fudbaleru Boltona Fabrisu Muambi preko društvene mreže Twitter.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Muamba je na utakmici sa Totenhemom u FA kupu doživeo srčani udar zbog čega se onesvestio na terenu, čak je 78 minuta bio klinički mrtav, ali je njegovo stanje sada sve bolje.

21-godišnji Stejsi je svoje tvitove postavio dok je Muamba još ležao na terenu i dok mu je ukazivana prva pomoć, a on je u utorak izašao pred sudiju i određen mu je pritvor u dužini od 56 dana.

Stejsija, koji studira biologiju na Univerzitetu Svonsija, policiji su prijavili ljudi koji su pročitali njegove tvitove, a brzom reakcijom on je odmah uhapšen.

LOL. ***** Muamba. On je mrtav!!!“, glasio je prvi Stejsijev tvit o fudbaleru Boltona, a pošto su ga mnogi prozivali zbog takvih poruka, on je nastavio sa uvredama koje su upućene njima.

Stejsi se prvi put pred sudom pojavio još prošle nedelje, ali je pušten na slobodu uz kauciju, ali je upozoren da ga čeka oštra kazna.

Muamba se trenutno oporavlja, ali je i dalje na intenzivnoj nezi, gde za njegovo stanje kažu da je ozbiljno, ali stabilno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve