Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.03.2012.

23:07

Minimalac Junajteda za +3

Fudbaleri Mančester junajted pobedili su Fulam sa 1:0 (1:0), u poslednjem meču 30. kola Premijer lige.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Jedini gol na "Old Trafordu" postigao je Vejn Runi posle greške rivala krajem prvog poluvremena.

Aktuelni šampion je tako iskoristio kiks gradskog rivala Sitija i stekao tri boda prednosti vrhu tabele.

Junajted je kontrolisao igru tokom meča, ali nije bio ubedljiv u 23. pobedi u sezoni. Fulam je imao nekoliko dobrih šansi, ali je apsolutni junak meča bio njegov golman Mark Švarcer koji je sa osam intervencija zakomplikovao pobedu Junajtedu.

Gosti su bili nešto konkretniji u napadu u prvih pola sata. David de Hea je dva puta sjajno intervenisao posle šuteva Klinta Dempsija, da bi u 31. minutu domaćin zapretio preko Evre čiji je udarac Švarcer izbacio u korner.

Usledila je lepa akcija Rafaela i Valensije na desnoj strani, Brazilac je dobio sjajnu loptu u kazneni prostor, ali je iskosa šutirao direktno u Švarcera.

Ipak, tri minute pre kraja poluvremena Junajted je poveo 1:0. Defanzivci Fulama Brede Hangeland i Jon Arne Rise nisu izbacili loptu posle centaršuta Janga, a Evans je pronašao Runija koji je sa nekoliko metara ubacio loptu u gol.

U drugom delu Junajted je dominirao, ređale su se šanse ispred gola Švarcera, ali je Australijanc sjajno branio i zaustavljao šuteve Valensije i Janga koji je pokušao tri puta.

Prvu priliku gosti su imali u 77. minutu kada je Dempsi propustio da uhvati volej posle Marfijevog pasa od 40 metara. U poslednjem minutu londonski tim je tražio i penal, ali je sudija Majkl Oliver procenio da pad Marfija nije za najstrožu kaznu.

Junajted nije bio ubedljiv, ali je osvojio važna tri boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve