Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.03.2012.

21:54

Real u Nikoziji, Čelsi u Lisabonu

Fudbaleri APOEL-a dočekuju madridski Real, dok Čelsi gostuje Benfiki u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Oba meča počinju u standardnom terminu od 20 časova i 45 minuta.

Kiparski tim je već napravio istorijski uspeh plasmanom među osam najboljih evropskih timova, a Madrđani pokušavaju da prvi put posle 10 godina dođu do trofeja u LŠ. Čelsi je bio na ivici eliminacije, ali je uspeo da prođe dalje, dok je Benfika u osmini finala izbacila ruski Zenit.

APOEL – Real Madrid

„Savršena utakmica možda neće biti dovoljna“, rekao je trener APOEL-a Ivan Jovanović o duelu sa madridskim Realom. Kiparski tim je prvi put u istoriji kluba u četvrtfinala Lige šampiona. Trener Jovanović neće moći da računa na Gustava Manduku koji ima meč suspenzije kao ni na gomana Panosa Konstantinoua koji je operisan 20. marta zbog povrede ligamenata.

„Mi smo ti koji uče od Reala, ali je očigledno da Real nije tim koji mora nešto da uči od nas. Očekujemo težak meč i mi moramo da prikažemo svoje najbolje izdanje, da odigramo dobru utakmicu kao što smo to radili u dosadašnjem delu evropske sezone. Real je jedan od najvećih klubova na svetu i za nas je ovo dobra prilika da vidimo šta možemo protiv velikana“, rekao je Jovanović.

Trener Reala Žoze Murinjo je, osim o utakmici sa APOEL-om, govorio i tome zašto se nije pojavio na konferenciji za medije posle remija sa Vilajrealom u Primeri.

„Ne želim da se pravdam bilo kome. Uostalom tu odluku nisam doneo ja jer su za takve poteze odgovorni drugi“, rekao je Portugalac.

„Naravno da postoje stvari koje možemo da naučimo od APOE-a i to nije tajna. Oni su pokazali da je snaga tima mnogo važnija od kvalitetnih pojedinaca. Oni se bore jedan za drugog, tim koji daje sve od sebe na terenu i veruju da je u fudbalu sve moguće. Mi smo favoriti, u to nema sumnje, i ekipe ne mogu da se porede kada je reč o finansijama i istoriji, ali fudbal je fudbal“, izjavio je Murinjo.

Real će u utorak uveče bite bez suspendovanih Pepea, Mesuta Ozila i Lasane Dijare. „Kraljevski klub“ je nije poražen na prethodnih 14 utakmica.

Benfika – Čelsi

Fudbaleri Čelsija pokušaće na gostovanju Benfiki da odbrane čast engleskog fudbala i, na neki način, da spasu sezonu u kojoj su zabeležili više neočekivano loših rezultata. Posle nedavne smene trenera Andrea Viljaša Boaša, "plavci" su predvođeni Robertom di Mateom iznenadili Napoli, plasirali se u četvrtfinale LŠ i pokazali da još imaju snagu i kvalitet.

"Utakmice u Evropi se razlikuju od onih u domaćim takmičenjima. Moramo da se psihički dobro spremimo i da ponovimo igru kao protiv Napolija. Prvi cilj nam je da ne primimo gol, a bilo bi sjajno da postignemo bar jedan u Lisabonu. Sada igramo bolje u odbrani, a imamo mnogo fudbalera koji mogu da zatresu protivničku mrežu", rekao je Di Mateo.

Londonska ekipa pokušaće sutra da dođe i do prve pobede u gostima u Ligi šampiona ove sezone. Benfika nije izgubila na poslednjih 10 mečeva na svom terenu u evropskim takmičenjima, ali je poslednji put u polufinalu igrala 1990. godine.

"Bilo bi lepo da nastavimo sa dobrim rezultatima protiv engleskih timova. Zadovoljan sam što smo za rivala dobili Čelsi, jer je naš cilj bio da izbegnemo Barselonu, Real i Bajern. Sutra će biti neizvesno, a nama čak i odgovara da ulogu favorita prepustimo Čelsiju", rekao je igrač sredine terena Benfike Havi Garsija.

Benfika je u poslednjem prvenstvenom meču odigrala bez golova protiv Olhanensea, a istim rezultatom prošlog vikenda završen je i premijerligaški duel Čelsija sa Totenhemom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve