Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.03.2012.

18:38

Muamba stabilno, umeren oporavak

Fudbaler engleskog Boltona Fabris Muamba uspešno se oporavlja posle srčanog udara, počeo je da jede samostalno i gleda televiziju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Muamba je u ponedeljak nakratko i ustao iz kreveta.

U zajedničkom saopštenju Boltona i londonske bolnice "Čest", u kojoj se Muamba oporavlja, dodaje se da je on i dalje na intenzivnoj nezi, da je njegovo stanje ozbiljno, ali i stabilno.

Menadžer Boltona Oven Kojl otkrio je novinarima i da je Muamba gledao prenos utakmice protiv Blekburna, koju je njegov tim dobio sa 2:1.

"Fabris nas je gledao do 2:0 i posle je zaspao. Ne znam da li on sada misli da je to konačan rezultat, ali najvažnije je da se oporavlja", rekao je Kojl.

Početak utakmice obeležila je dirljiva scena - navijači Boltona su napravili koreografiju preko cele tribine, na kojoj su stajali prezime i broj igrača - MUAMBA 6.

On je najavio da će delegacija Boltona, u kojoj će biti i nekoliko saigrača posetiti Muambu u utorak tokom dana, uoci ponovoljenog meča sa Totenhemom u FA kupu.

"Porodica je zamolila da u posete ne dolazi niko osim uže familije i članova Boltona. Nemogucje je da ceo tim ode u posetu, pa ćemo napraviti delegaciju u kojoj će biti neki drugi igrači, pošto su Kevin i Mark Dejvis, Najdžel Rio Koker i Daren Pratli bilo kod njega prošle nedelje".

Utakmica četvrtfinala FA kupa između Totenhema i Boltona prekinuta je pre deset dana u finišu prvog poluvremena, pri rezultatu 1:1, nakon što je Muamba doživeo srčani udar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve