Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.03.2012.

16:29

Grant: "Da produžimo seriju"

Trener Partizana Avram Grant rekao je da u prvom meču polufinala Kupa Srbije očekuje nastavak uspešne serije njegovog tima u utakmicama sa Crvenom zvezdom.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Crno-beli su bez poraza u prvenstvu već više od četiri godine, a u Kupu imaju samo neuspeh u revanš meču prošlogodišnjem polufinala (1:0).

"Nikad se ne zna kada će doći kraj nekoj seriji, ali potrudićemo se da ovu sadašnju Partizanovu seriju još produžimo."

"Slična stvar mi se desila u Čelsiju, kada sam došao pitali su me da li mogu da nastavim seriju bez poraza na Stamford bridžu u prvenstvu koja je trajala tri godine i to mi je pošlo za rukom. Voleo bih da i ovde produžim seriju bar još godinu-dve", rekao je Grant na konferenciji za medije u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

On je dodao da oseća derbi groznicu na svakom koraku i da se raduej što će biti akter najvećeg srpskog fudbalskog praznika.

"Uvek je dobar osećaj jer se radi o velikim utakmicama za koje se živi. Slično je u Engleskoj i Izraelu, ali stekao sam utisak da je srpski derbi ipak jedinstven. Najbliži sa čim bi mogao da ga uporedim je duel Portsmuta i Sautemptona. I njihovi navijači se "vole" na sličan način", rekao je Grant.

Izraelski stručnjak je podsetio novinare da je u tom engleskom derbiju izašao kao pobednik.

"Dok sam bio trener Porsmuta pobedili smo Sautempton sa 4:1 u FA kupu, a tada je na našoj klupi bio Duško Tošić. On je dobar momak i odličan igrač", uzvratio je Grant na komplimente, koje je ranije Zvezdin štoper izneo na njegov račun.

Grant je rekao da su Smiljanić i Eduardo u konkurenciji za tim i otkrio da je upoznat sa odličnim učinkom Dijare u derbijima.

"Odgledao sam snimak poslednjeg prvenstvenog derbija, Zvezda je igrala dobro u jednom delu meča, promašila penal.. Ali, svaki meč je drugačiji, a u ovakvim duelima je za pobedu osim kvaliteta potrebno još nešto. Znam da Dijara ima pet golova i četiri asistencije u derbijima. Od prvog dana kada sam došao u Srbiju ljudi mi "pune glave" statističkim podacima o derbiju. To jesu interesantni detalji, ali kad krene utakmica neke druge stvari su mnogo važnije", poručio je Grant.

Prvi meč polufinala Kupa Srbije izmedju Crvene zvezde i Partizana igra se u sredu od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve