Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.03.2012.

11:58

Čeh: “Da je Muamba čekao kao ja…”

Golman Čelsija Piter Čeh rekao je da je medicinska pomoć pored terena znatno napredovala u poslednjih nekoliko godina.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Čeh se posebno osvrnuo na 2006. godinu, kada je na utakmici protiv Redinga doživeo tešku povredu glave.

Lekarska ekipa brzo je reagovala u subotu veče i pomogla fudbaleru Boltona Fabrisu Muambi, koji je na utakmici FA kupa protiv Totenhema doživeo srčani udar.

Muambino zdravstveno stanje je bolje, počeo je da priča i pomera ruke i noge, ali i dalje se nalazi na odeljenju intezivne nege.

Pratio sam prenos utakmice Totenhem - Bolton i nisam mogao da gledam kada se Muamba srušio na zemlju. Dobro je što je lekarska ekipa odmah pritekla u pomoć. Ja sam zbog povrede glave dosta vremena proveo na terenu i nisu mogli da me prebace u ambulantna kola. Da se to sad dogodilo, Muamba ne bi imao šanse”, rekao je Čeh, koji od sudara sa Stivenom Hantom brani sa specijanom zaštitnom kapom.

Bivši trener Čelsija Žoze Morinjo kritikovao je 2006. godine ambulantu na stadionu kada je golman tog kluba Petr Čeh povredio glavu na utakmici.

Izvršni direktor Premijer lige Ričard Skadamor rekao je da je medicinska pomoć na stadionu “Vajt Hart Lejn” na vreme reagovala, ali da će biti preispitana kako bi u budućnosti bolje funkcionisala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve