Nova vest
Fudbal

Subota, 17.03.2012.

20:27

Muamba na intenzivnoj nezi

Fudbaler Boltona Fabris Muamba nalazi se u londonskoj bolnici a njegovo stanje i dalje se definiše kao kritično.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Muamba je doživeo srčani udar u 41. minutu utakmice FA kupa između Totehnema i Boltona.

Muamba je pao na travu i ostao bez svesti, a lekari su na terenu pokušali da ga reanimiraju i on je u teškom stanju odveden u bolnicu. Posle desetak minuta pauze koje je usledila jer se ukazivala pomoć Muambi sudija Haurad Veb je odlučio da utakmicu na "Vajt Hart Lejnu" prekine.

Dva sata posle prekida utakmice engleski mediji su saopštili da je stanje Mulumbe stabilno ali je u zvaničnom saopštenju Boltona i bolnice u kojoj se fudbaler nalazi nema informacija o stanju dvadesetrogodišnjeg fudbalera.

"Bolton potvrđuje da je Partis Muamba prenesen u bolnicu pošto se srušio na stadionu Vajt Hart lejn tokom utakmice FA Kupa. U ovom trenutku nema drugih informacija", navodi se u saopštenju kluba i bolnice.

Muamba je u Bolton stigao 2008. godine iz Birmingema. Rođen je u Kinšasi, glavnom gradu Demokratske Republike Kongo, ali su njegovi rodtelji emigrirali u Veliku Britaniju.

Muamba je prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Engleske, za omladinsku je zabeležio 33 nastupa, dok je u dresu Boltona postigao tri gola na 130 utakmica.

Fudbaler Totenhema Rafael Van der Vart je izjavio da se svi mole za Muamubu. Bivši saigrač Muambe fudbaler Arsenala Džek Vilšir je na svom tviter nalogu napisao: "Nadam se da će Muamba biti Ok. Svi smo u mislima sa njim".

Utakmica je prekinuta kod rezultata 1:1. Gosti su poveli autogolom Bejla u šestom minutu, a pet minuta kasnije Voker je postigao izjednačujući gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve