Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.03.2012.

21:22

LE: Siti pobedio, ali ispao

Ekipa Mančester sitija uspela je da u revanš meču osmine finala sa Sportingom pobedi posle preokreta 3:2, ali će dalje ekipa iz Portugala.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Sporting je prvi meč dobio sa 1:0 i zbog većeg broja golova u gostima uspeo da prođe u četvrtinu finala. tamo su se plasirale ekipe Šalkea, Metalista i Atletiko Madrida.

Šalke je sa 4:1 pobedio Tvente iako je holandska ekipa prva došla u vođstvo. Najveće iznenađenje priredila je ekipa Metalista koja je u Atini savladala Olimpijakos sa 2:1. Atletiko je u gostima pobedio Bešiktaš 3:0.

Manćini je na teren izveo ekipu u sledećem sastavu: Hart, Savić, Kolarov, Ričards, Ture, Pizaro, Džonson, Silva, J.Ture, Baloteli, Aguero.

Sa druge starne Sa Pinto je je na teren posla sledećih jedanaest: Rui Patrisio, Insua, Kariko, Polga, Šandao, Izmailov, Kapel, Fernendez, Pereirinja, Van Folsvinker.

Ekipi iz Mančestera za prolaz dalje trebala je pobeda od 2:0, jer je u prvom meču izgubila sa 1:0. Međutim vć u 33. minutu to je postalo značajnio teže, jer je Fernandez doneo vođstvo ekipi Sportinga iz slobodnog udarca, posle faula koji je skrivio Baloteli.

U gotovo bezizlaznoj situaciji domaći su se našli u 40. minutu, kada je van Folsvinkel duplirao prednost Sportinga, na asistenciju Marata Izmailova.

Tračak nade pojavio se u 60. minutu, kada Mančester siti stiže do prvog gola na utakmici, strelac je bio Aguero, posle asistencije Jaje Turea. U 74. minutu Aguero je oboren u šesnaestercu Sportinga od strane Netoa, sudija jedosudio penal, a sa bele tačke siguran bio Baloteli.

Na 3:2 preokrenuo je Aguero u 83. minutu. Korner je izveo Kolarov, Džeko skrenuo loptu do Argentinca, koji je doveo Siti na korak do plasmana dalje.

Četvrti sudija pokazao je da se igra pet minuta nadoknade a u poslednjim trenucima golman Hart je pokušao glavom ali ga je kolega Rui Patrisio osujetio za plasman Sportinga u četvrtfinale.

Metalist je, posle briljantnog izdanja u šesnaestini finala sa Red Bul Salcburgom, u prvoj utakmici sa Olimpijakosom poražen, 1:0.

Gol Markana u 14. minutu značio je velikih 2:0 u dvomeču za 'crveno-bele' iz Pireja.

U nastavku utakmice Metalist je bio bolji tim, stvarao je prilike a Marko Dević, Beograđanin sa ukrajinskim pasošem, propustio je najbolju.

Izveo je jedanaesterac a u želji da gol bude lep 'poklonio je' odbranu golmanu Olimpijakosa, Balašu Međeriju. Igrao se 77. minut.

Ipak, usledio je veliki preokret, Argentinac Kristijan Viljagra uspeo je da izjednači u 81. minutu a Dević iz velike gužve četiri minuta pre kraja pogodio za plasman ukrajinskog predstavnika u četvrtfinale.

Šalke je u Gelzenkirhenu dočekao ove sezone odlični tvente a Holanđani su prednost iz prvog meča (1:0) učinili značajno većom u 14. minutu pogotkom Jansena.

Nemci, odnosno igrači nemačkog predstavnika, nisu se predavali i u 29. minutu stigli su do izjednačenja, strelac je bio Klas Jan Huntelar.

Huntelar je postigao i drugi gol za Šalke, sa jedanaest metara doneo je izjednačenje u dvomeču. Igrao se 57. minut.

Do kraja je Šalke postigao još dva gola, treći na meču, onaj koji ih vodi u dalje takmičenje postigao je Džons u 71. minutu a deset minuta kasnije je Huntelar postigao i svoj treći gol na meču za konačnih 4:1.

Ekipa Huba Stevensa tako je uspela da prođe dalje posle preokreta. I u šesnaestini finala Šalke nije pobedio lako, u duelu sa Plzenjom slavili su tek posle produžetaka.

Najmanje uzbuđenja bilo je na Inonu stadionu u Istanbulu.

Atletiko je na Visente Kalderonu u prvoj utakmici 'rasturio' Bešiktaš u prvom poluvremenu ali je konačnih 3:1 davalo nadu predstavniku Turske.

Da nade nema 'crno-belima' je postalo jasno u 26. minutu kada je Adrijan Lopes postigao vodeći gol za 'Jorgandžije'.

Atletiko je bio bolji tim sve vreme i imao je puno prilika za postizanje gola ali je tek u finišu ukupni rezultat postao još gori za Bešiktaš.

Radamel Falkao, 'vladar Lige Evrope', pogodio je u 83. minutu a Salvio, najbolji igrač Madriđana u prvoj utakmici, postavio konačan rezultat u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

LE, osmina finala:

Bešiktaš - Atletiko Madrid 0:3 (1:3)

Adrian Lopez 26, Falkao 83, Salvio 90+4
Šalke - Tvente 4:1 (0:1)
Huntelar 29, 57(p), 81, Džons 71 - Jansen 14
Olimpijakos - Metalist 1:2 (1:0)
Markano 15 - Viljagra 81, Dević 86
Mančester Siti - Sporting Lisabon 3:2 (0:1)
Aguero 60, 83, Baloteli 75(p) - Fernandez 33, van Folsvinkel 40

Atletik Bilbao – Mančester junajted 2:1 (3:2)
Ljorente 24, De Markos 65 - Runi 81
Udineze – AZ Alkmar 2:1 (0:2)
Di Natale 3 (pen), 15 - Falkenburg 31
PSV Ajndhoven – Valensija 1:1 (2:4)
Tojvonen 64 - Rami 47
Hanover – Standard Lijež 4:0 (2:2)
Abdelue 4, Kanu (ag) 21, 73, Pinto 90


*u zagradi su rezultati prvih utakmica

Žreb četvrtfinala Lige Evorpe na programu je u petak, 16. marta, od 13 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve