Nova vest
Fudbal

Petak, 09.03.2012.

20:14

Blater pisao predsednici Brazila

Predsednik FIFA Sep Blater obratio se predsednici Brazila Dilmi Rusef i zatražio sastanak kako bi se rešile nesuglasice između FIFA i te države.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

"Sep Blater je lično danas pisao predsednici Brazila Dilmi Rusef sa željom da se zakaže dogovoreni sastanak", navodi se u saopštenju.

Delegacija FIFA trebalo je da otputuje u Brazil kako bi se uverila u napredak radova u toj zemlji na objektima i infrastrukturi za Svetsko prvenstvo koje će se održati 2014.

Ipak, poseta je otkazan budući da je generalni Sekretar FIFA, Žerom Valke, koji je trebao da bude na čelu tima FIFA, došao u sukob sa vladom Brazila posle komentara da ta zemlja ne čini dovoljno napora da bi se pripremila za turnir.

Na komentare Valkea reagovao je ministar sporta Brazila Aldo Rebelo koji je odbacio navode Valkea kao neosnovane i dodao da on nije više poželjen gost u Brazilu.

Blaterov sastanak sa predsednicom trebao bi da izgladi odnose, a novi plan poseta tima FIFA, biće poznat posle tog sastanka.

U međuvremenu svetska organizacija nastavila je nadgledanje lokalnih organizacionih komitetea u gradovima domaćinima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve