Nova vest
Fudbal

Petak, 24.02.2012.

14:23

Lukić: "Ima vremena za kandidaturu"

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić izjavio je da još nije doneo odluku da li će se ponovo kandidovati na tu funkciju.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Lukić je za klupski sajt govorio o odrađenom prelaznom roku i pripremama, očekivanjima u nastavku sezone, treneru Robertu Prosinečkom, kao i planovima za budućnost kluba.

"Koncentrisan sam na posao predsednika koji obavljam. Naredni period je važan za Crvenu zvezdu kako sportski, tako i organizaciono i finansijski. Završavamo pregovore oko ulaganja u klub, novih sponzora i izgradnje stadiona, i to su moji prioriteti. Ima vremena za odluku da li ću se kandidovati ili ne", rekao je Lukić za klupski sajt.

Predsednik crveno-belih pozvao je sve "koji žele dobro klubu" da se kandiduju na izborima za Skupštinu i predsednika koji će se održati 26, 27. i 28. maja.

"Zvezdaši koji žele dobro svom klubu kandidovaće se i probati da dobiju podršku za svoj program, a neće napadati svoj klub u medijima. Zato pozivam i one zvezdaše koji su proteklih godina kritikovali rad uprave da se kandiduju i da probaju da dobiju podršku za svoje ideje medju članovima Crvene zvezde", kazao je Lukić.

On je dodao da su pripreme za prolećni deo sezone pokazale da je u Zvezdi "dobro urađen prelazni rok".

"Ove pripreme su pokazale da je zimski prelazni rok u Crvenoj zvezdi dobro urađen. Pokazale su, takođe, i da mladi igrači koji su bili Zvezdin izbor u ovom prelaznom roku nose i jednu vrstu neiskustva zbog kojeg sigurno možemo da očekujemo oscilacije u igri. Zato i ne moram da naglašavam da će za ovu ekipu biti potrebno strpljenje. Pogotovo je poslednja utakmica sa Krivbasom pokazala da je 70 minuta Zvezda igrala odličan fudbal ali i imala 20 minuta „crne rupe“, što stručni štab pokušava već neko vreme da reši. Mišljenja sam da ovaj tim pored nespornog talenta mora još puno da radi. Mislim da će to biti naše opredeljenje u narednom periodu. Rad, rad i samo rad".

Javnost ne krije pohvale ka prelaznom roku koji je urađen ove zime. Lukić naglašava da je važna, ako ne i ključna, bila uloga šefa struke, Prosinečkog.

"Bilo je jako važno kakvog je opredeljenja i sam trener i u ovom slučaju su se potpuno poklopile ideje trenera i naše želje. Imali smo jasan cilj u prelaznom roku. To je pokazala i naša efikasnost i brzina kojom smo dogovarali transfere, a radilo se o velikom broju ugovora i dogovora. Bilo je i ranije mladih i talentovanih koji su dolazili na Marakanu ali nikada u ovolikom broju".

Upravo je poverenje u Roberta Prosinečkog ključna stavka Zvezdine budućnosti za Vladana Lukića, iako su mnogi sumnjali da će klub stati iza trenera posle velikog bodovnog zaostatka.

"Robi je trener Crvene zvezde. U njegov rad se ni malo ne sumnja. Ima puno poverenje rukovodstva kluba i verujemo da će sve svoje ideje pretočiti u jednu ofanzivnu i pobedničku Crvenu zvezdu. Što pre to uradi tim bolje za sve nas koji živimo za klub. To je jasna misao rukovodstva i ona se neće menjati tek tako".

U zavisnosti od ugla gledanja Vladan Lukić ima jednostavna ili složena očekivanja od ekipe na proleće.

"Moje najveće očekivanje zvuči jednostavno ali možda i nije tako. Pobede su moja očekivanja. Želim da na svaku utakmicu izađu samo sa jednom idejom, a to je pobeda. To je moj osnovni zahtev i jedini. To, naravno, neće biti lako ostvariti ali u ovaj tim se veruje i njegove mogućnosti su velike. Videćemo kako će njihov karakter odgovoriti kad se nađu pred nekoliko desetina hiljada Zvezdaša koji žive za crveno-bele pobede".

Lukić najavljuje da će Zvezda kojom on rukovodi i ubuduće zadržati isti trend u prelaznim rokovima.

"Svakako hoćemo isti trend, isti način razmišljanja, ali – opominje Lukić i dodaje - Zvezda ne želi mlade igrače koji se zadovoljavaju samo crveno-belim dresom. Naši mladi igrači moraju svakodnevno da rade na sebi, da „rastu“ i da na svakom treningu i utakmici zaslužuju Zvezdin dres. Moraju da budu pobednici. To je moj najveći zahtev. Oni vide da se šansa dobija u prvom timu ali tu ne sme da bude kraj njihovih ambicija".

Kao nekada vrlo ubojiti centarfor Lukić je pozvan da priča i o Zvezdinoj (ne)efikasnosti.

"Efikasnost je u ovim pripremama bolja. Osim par utakmica gde smo izvodili kombinovani tim i nismo realizovali sve prilike. Bilo je utakmica u kojima se videlo sazrevanje u tom segmentu i mislim da je problem efikasnosti mnogo manji nego što je bio".

Takmičenje počinje u subotu 3. marta kad na Marakanu stiže Spartak. Uprkos velikom bodovnom zaostatku predsednik Zvezde uveren je u posetu dostojnu renomea Zvezdinih navijača.

"Apsolutno ne strahujem kakva će biti poseta protiv Spartaka. Ovaj prelazni rok je umnogome po ukusu Zvezdaške javnosti i najiskrenije očekujemo da će poseta biti još veća i siguran sam da će to svi videti već 3. marta protiv Spartaka na Marakani".

Fudbaleri beogradskog kluba u petak se vraćaju iz Turske, a prvu utakmicu u prolećnom delu Jene Superlige Srbije igraće 3. marta na svom terenu protiv subotičkog Spartaka.

Zvezda je tokom priprema na crnogorskom primorju i u Antaliji odigrala 12 utakmica - šest je dobila, četiri izgubila i dva puta igrala nerešeno.

Najefikasniji igrač u pripremnim mečevima bio je Darko Lazović sa sedam golova. Kristijan Borha je postigao tri, Luka Milivojević dva, a Natanijel Asamoa, Marko Vešović, Petar Đuričković, Ognjen Ožegović, Danijel Mihajlović, Evandro i Luka Milunović po jedan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve