Nova vest
Fudbal

Petak, 24.02.2012.

14:06

Preko "YouTube" do Real Madrida

Srpski klubovi nisu jedini koju kupuju igrače gledajući snimke na "YouTube", to radi i veliki Real Madrid.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jedan od najtrofejnijih svetskih klubova mogao bi da dovede 13-godišnjeg Brazilca Luisa Enrikea dos Santos, poznatijeg pod nadimkom Peti, prema pisanjima “Marke”.

Mladi Brazilac ističe da mu je idol Srbin, Dejan Rambo Petković, pa mu možda otud i nadimak Peti.

Brazilski “Globoesporte” navodi da je sve počelo pre nekoliko meseci kada je mladićev otac u znak vere u sinovljev talent kupio videokameru. Potom je snimio njegove veštine baratanja s loptom i postavio ih na "YouTube".

Snimak je zapeo za oko lovcima na talente u Španiji, a prvi interesant bio je Betis. Ali, "Marka" navodi kako je transfer propao zbog finasijskih razloga.

"Vratili smo se u hotel tužni, ali tada smo dobili poziv iz Real Madrida u kojem su rekli: "Znamo da ste u Španiji i Peti je fenomen. Voleli bismo da dođete u Madrid na testiranje", rekao je agent nadarenog dečaka Fabricio Saneljo.

Ubrzo potom Peti je bio na tesiranju.

"Dobro sam trenirao. Dečaci su ovde brzi i tehnički dobri. Što se tiče jezika, komplikovano je, ali mogu da razumem. Mislim da sam pokazao svoje fudbalsko znanje", rekao je glavni akter ove priče koja još uvek čeka srećan kraj.

Peti prvo mora da dobije odobrenje tehničkog odbora kluba, a onda ceo posao mora da prođe kroz ekonomski filter. Ukoliko dobije potvrdan odgovor od Reala, u Španiju bi se preselio ne samo sa roditeljima, već sa celom porodicom.

U Realu će odluku morati da donesu veoma brzo, s obzirom da Peti 5. marta ima zakazano testiranje u Kruzeiru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve