Nova vest
Fudbal

Petak, 24.02.2012.

13:53

Remi Partizana za kraj priprema

Kombinovani tim Partizana remizirao je u petak sa kazahstanskim Tarazom 1:1 (1:1), u poslednjem meču na pripremama u Antaliji.

Izvor: A. Koavčević

Autor:A. Koavčević

Default images

Ekipa Taraza, koju predvodi srpski trener Ljupko Petrović, povela je u 34. minutu preko Miroslava Lečića, ali je samo šest minuta kasnije izjednačio Miloš Jojić.

Trener "crno-belih" Avram Grant je u ovoj utakmici priliku dao igračima koji nisu igrali protiv Dinama u četvrtak. "Crno-beli" se u Beograd vraćaju u subotu, a sezonu u Jelen Superligi nastaviće 3. marta gostovanjem u Novom Pazaru.

Taraz je osnovan 1961. godine, a od trofeja je osvojio samo jednu titulu šampiona iz 1996. godine, te Kup, koji je podigao 2004. godine. Član je Prve divizije Kazahstana, a u sastavu ima i četvorica igrača sa ovih prostora, Ivana Perića, Ersina Mehmedovića, Nebojšu Prtenjaka i Miroslava Lečića.

Kazahstanci su meč otvorili snažnim presingom, ali je prvi zapretio Partizan, preko Eduarda u desetom minutu sa 25 metara. I u narednih nekoliko minuta Brazilac je bio najagilniji, ali njegova proigravanja ka Markoviću i Smiljaniću nisu donela rezultat.

Partizan je kontrolisao igru u nastavku meča, ali su i igrači Taraza pokušavali da ugroze Ilića. U 25. minutu snažno je šutirao Lečić, ali je Anderson Markeš hrabro glavom blokirao šut.

Narednih desetak minuta Kazahstanci su bili konkretniji, što im je donelo i prednost u 34. minutu. Prtenjak je iz kornera proigrao Perića koji je nogom loptu ubacio u gol.

Primljeni gol probudio je "crno-bele" koji su brzo uzvratili. Četiri minute pre kraja Lazar Marković pronalazi Eduarda, koji loptu prosleđuje ka Jojiću, ovaj ulazi u 16 metara sa leve strane i preciznim udarcem trese mrežu.

U samom finišu meča Eduardo je pokazao zašto se Avram Grant šalio da bi već dao 20-30 golova da su pravila kao u NFL-u (američki fudbal).

Grant je na poluvremenu napravio tri izmene, na gol je stao Petrović, Babić je zamenio Markovića, dok je Ninković ušao umesto Jojića. Na startu drugog dela Partizan ponovo prvi stiže do šanse, ali šut Dijare posle proigravanja rezerviste Ninkovića zaustavlja golman Taraza.

Ovaj deo igre doneo je žestoke duele igrača dva tima, a u prvih dvadesetak minuta vredni pomena su bili smo udarci sa distance, Diakitea iz Taraza koji je sa 25 metara šutirao malo preko prečke, i Mange koji je sa 20ak metara naterao zaposlio golmana Kazahstanaca.

Nekoliko minuta kasnije Eduardo proigrava Dijaru koji sa ivice kaznenog prostora pokušava da lobuje golmana Taraza, ali je lopta završila iznad prečke.

Do kraja meča igralo se čvrsto, uglavnom na sredini terena, Kamara i Ninković su bezuspešno pokušavali sa oko 25 metara, pa je Partizan remizirao u poslednjem pripremnom meču.

U prethodnim utakmicama u Antaliji Partizan je pobedio Černomorec iz Odese sa 2:1, remizirao sa danskim Horsensom 0:0, izgubio od ukrajinskog Šahtjora 2:1, pobedio kineski Điangsu 2:0 i remizirao sa moskovskim Dinamom 2:2.

U prvom delu priprema ekipa Partizana odigrala je tri meča u Izraelu i ostvarila tri pobede. U prvom meču "crno-beli" su nadigrali ruski tim SKA Energiju sa 4:2, u drugom su bili ubedljivi protiv šampiona Izraela Makabi Haife sa 3:0, dok su u poslednjoj proveri na Bliskom istorku savladali drugoligaša Hapoel Aškalon sa 2:0.

Partizan (4-4-2): R. Ilić (Petrović 46′) – Ostojić, Anderson, Stanković, Volkov – Smiljanić (Kamara 79'), S. Marković (Babić 46′), Jojić (Ninković 46′), Manga – Dijara (S. Markovič 71'), Eduardo

Taraz: I poluvreme - Aštarkovič, Amerharov, Mehmedović, Sobolev, Kučma, Diakate, Vukman, Prtenjak, Lečić, Sergejenko, Perić; II poluvreme - Mominov, Aitrapajev, Kimbojev, Šabojev, Andrejev, Karpik, Amerhanov, Baoržan, Sujamangabjetov

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve