Nova vest
Fudbal

Petak, 24.02.2012.

13:03

Ferguson: "Ja sam kriv za poraz"

Menadžer Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson preuzeo je svu odgovornost za poraz od Ajaksa i neuverljiv prolaz njegove ekipe u osminu finala Lige Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Junajted je u dvomeču 1/16 final eliminisao Ajaks sa ukupnih 3:2, ali nakon sigurnih 2:0 u Amsterdamu, “crveni đavoli“ su razočarali porazom na “Old Trafordu“ sa 2:1.

"Moram sam da prihvatim odgovornost za ovakvu utakmicu. Postavio sam toliko mladih igrača u poslednju liniju i to je bio veliki zahtev. Bila je to dobra prilika da bih Filu Džonsu i Krisu Smolingu dao minutažu. Ali njihov nedostatak iskustva u tesnoj utakmici se pokazao. Za evropsku utakmicu to je bio preveliki rizik. Preživeli smo uz dozu sreće, ali zaista nismo dobro igrali u drugom poluvremenu", rekao je Ferguson.

Bio je to četvrti ovosezonski poraz na "teatru snova" Mančester junajted, nakon premijerligaških poraza od Mančester Sitija i Blekburna, te onog u Liga kupu od Kristal Palasa.

Protivnik Junajtedu u osmini finala Lige Evrope biće Atletik Bilbao koji je izbacio moskovsku Lokomotivu.

"Sledeću utakmicu igramo kod kuće protiv Atletika i mislim da ću izabrati iskusne igrače koji će da igraju", odlučio je škotski menadžer.

Trener Ajaksa Frank de Bur bio je vrlo razočaran Pirovom pobedom u Mančesteru.

"Mogli smo da napravimo više. Od prve minute imao sam osećaj da smo mogli do veće pobede. Imam vrlo visoka očekivanja od ekipe, vrlo visoke standarde i očekujem određen nivo igre. Ali nismo ga dosegli, posebno u prvom poluvremenu. Bio sam vrlo ljut na pauzi. Rekao sam igračima uoči utakmice da ako uporedimo starost igrača, da oni imaju vrlo neiskusnu ekipu i da igraju u sastavu koji veoma odgovara našem stilu igre. Ali, sada naravno Junajted može to da osvoji. Ima dobrih ekipa u takmičenju, ali Mančester junajted mora biti jedan od favorita", rekao je nekadađnji reprezentativac Holandije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve