Nova vest
Fudbal

Petak, 24.02.2012.

08:33

Karadžić: "Nemamo rešenje"

I pored toga što su se u medijima pojvila imena mogućih kandidata za mesto selektora Srbije, predsednik FSS Tomislav Karadžić kaže da je rešenje još daleko.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Pominje se nekoliko imena. Prvo trener APOEL-a Ivan Jovanović, pa Siniša Mihajlović, Ljubiša Tumbaković, ali i trenutni vršilac dužnosti Radovan Ćurčić.

Pre nekoliko dana se pojavila informacija da je Ivan Jovanović glavni kandidat, B92 je saznao da to nije tačna informacija. Kao najozbiljniji kandidat sada se pominje bivši trener Partizana Ljubiša Tumbaković.

Njega je najozbiljnije za mesto prvog čoveka nacionalnog timapredložio predsednik Partizana Dragan Đurić.

"Poštujem stav kluba, ali sam malo iznenađen formulacijom da 'mora da bude selektor'. Što se njega samog tiče, moji saradnici i ja imamo visoko mišljenje. To ne znači i njegovu promociju, već samo konstataciju da se nalazi u krugu kandidata", rekao je Karadžić za Sport.

Iako se imena kandidata zvanično ne znaju, mediji već odavno nagađaju ko je na spisku.

"Nemam ništa protiv onoga što se pojavljuje u medijima, naprotiv. Sve pratim i želim da čujem i druga mišljenja i stavove. Pitanje je delikatno i zbog toga izaziva veliku pažnju, ali zahteva odgovoran pristup, koji mora da nas dovede do pravog rešenja".

Pred novim selektorom, ko god on bio, je veliki zadatak, plasman na SP 2014.

"Da li neko može da potpiše da će odvesti reprezentaciju na SP? Naravno niko. Naša obaveza je da izborom odvedemo Srbiju u Brazil. Zato ćemo triput da merimo i jednom presečemo. Poslušaćemo glas javnosti, struke, trenera", rekao je predsednik FSS za Sport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve